Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Zombeavers (2014)

Σκηνοθέτης: Jordan Rubin
Συγγραφείς: Al Kaplan, Jordan Rubin
Παίζουν: Rachel Melvin, Cortney Palm, Lexi Atkins και κάτι μαλάκες, ποιός τους χέζει.
Χώρα: ΗΠΑ
Release: 2014
Runtime: 85 min

Zombeavers are out to getcha.

Αρχή έργου. Δυο τύποι σε φορτηγό που μεταφέρει κάτι χημικά. Πιθανόν τοξικά, καθότι στις ταινίες κανενα φορτηγό δέν μεταφέρει νερό ή κοκακόλα, ή εψα μπλέ. Η συμπυκνωμενο καραμελόχρωμα ή σιρόπι σοκολάτας. Μονο τοξικά χημικά και εν γένει επικύνδυνα υγρά, συμπεριλαμβανουμένων των σωματικών υγρών. Το προσωπικό του φορτηγού, ειναι αναμενόμενης ευφυΐας, εφόσον κάνουν αυτή την δουλειά. Και γίνεται το αναπάντεχο (?)

Ντάξ, οχι και τρελλά αναπάντεχο, γιατι αλλιώς δέν θά χαμε ταινία.
Με τον απαράμιλλο επαγγελματισμό τους, σηκώνονται και φεύγουν χωρίς να τσεκάρουν τα τόξικ απο πίσω.
Moving On. Θέσαμε το μπάκγκράουντ της ταινίας.

Παρέα Κολλεγιόπαιδων. Καπου τό χετε ξανακούσει ε? Εδω έχουμε κουρίτσα όμως.
Η μια είναι το τύπικαλ ξέκωλο. Η αλλη είναι η τύπικαλ σεμνή και μετρημένη ξερω γω, (πλήν γκομενάρα) και η τρίτη (ναι, ξέρω οτι συνήθως είναι δύο) φοράει γυαλιά. (αλλα έχει και δυο μέτρα πόδια). Πάνε που? Ολοι μαζί... "ΣΕ ΑΠΟΜΕΡΗ ΚΑΜΠΙΝΑ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ" Τη πατήσατε. Σε λίμνη ειναι.
Γιατι πανε? Γιατι η σεμνή γκομενάρα, εχει μόλις ψιλοχωρίσει με το γκόμενο και κάμουνε γυναικοπαρέα να πιούν σνάπς, να θάψουνε τους αντρες και να δουνε ντιβιντί τις Γέφυρες του Μάντισον και να κλάψουνε και μετά να ξαναθάψουνε τους αντρες.

Πάνε λοιπόν, στο σπίτι του ξαδέρφου της διοπτροφορούσας.
Πανε και κάνουνε και μπανάκι στη λιμνη, περνάνε καλά, δέν χρειάζονται αντρες, όλα τα γουρούνια την ίδια μούρη έχουν και λοιπά.
Στην λίμνη επίσης βλέπουμε και την σκηνή που κέρδισε το Όσκαρ της νεοσυσταθείσας κατηγορίας "Αντίδρασης σε θέαση Αρκούδας".
Σας την παρουσιάζουμε με συγκίνηση.
Εμφανίζεται όμως η παρέα των γκόμενων. Ο ένας για να ζητήσει συγγνώμη για ό,τι κι αν ήταν αυτό που έκανε, και οι άλλοι δύο για να πηδήξουν.
Στο ψητό τώρα.

Το τόξικ ζουμί που έπεσε στη λίμνη στην αρχή, τί να έκανε άραγες? Να Δημιουργησε Σολομους 25 κιλα? Πέστροφες με προδιάθεση αυτοκτονίας που πηδάνε και πέφτουν στη σχάρα σου?
Κορκόδειλες μινιόν για πέτ?
ΟΧΙ.

Δημιουργησε ZOMBEAVERS.

Αλλα όλοι, νομίζουν οτι είναι απλά ενας λυσσασμένος κάστορας, μέχρι που βλέπουν οτι η κατάσταση είναι γενικευμένη, και η σωτηρία είναι μακρυά.
Τα Ζομπίβγια τους την πέφτουν όπου τους βρούνε με θάρρος, μανία και αυταπάρνηση... 
Tα Ζομπίβγια, με κατακρεουργική μανία, κυνηγάνε τους αθρωπες. Οι αθρωπες κλείνονται στο σανιδόσπιτο σε μια απέλπιδη προσπάθεια να προστατευθούν.
Σε λίγο, γίνεται εμφανές, πάνω που περιμένεις να πέσει καμμιά Λεζβιανιά, οτι το δάγκωμα του Ζομπίβγιου, έχει αναπάντεχα αποτελέσματα στην ανθρώπινη φυσιολογία.
Δέν υπάρχει σωτηρία...
Όχι, καμμιά.

Θέλετε και ρηβιού μετά απο τόσο περιγραφική περιγραφή της περιγραφόμενης πλοκής? Τί θετε δηλαδή? Να αναλύσουμε Σκηνοθετικές τεχνικές, να μιλησουμε για σενάριο, ρυθμό, ευρήματα στην πλοκή και ερμηνείες? Θα πω μονο το εξής: Είναι μισο κολλεγιακή πλάκα, Μισό American Pie, Μισό σπλάττερ, μισό τρεχάλα. Σύνολο τέσσερα μισά. Τα δύο που περισσεύουνε πάνε στο γέλιο.

Α! Μάλιστα! Εδώ ειμαστε στο στοιχείο μας, παρότι η ταινία, δέν είναι και το Muck, δηλαδή δέν γυρίστηκε για να δούμε Βυζγιά ελλείψει σεναρίου, έχει και κάτι ψιλά απο Βυζγιά, και εχει και μια τριπλέτα πρωταγωνιστριών που θεωρούμε οτι πολλοί θα βρούν ενδιαφέρουσα.


Lexi Atkins
Rachel Melvin
Cortney Palm
Επι τη ευκαιρία, και το Πούλιτζερ Ερωτικού Διαλόγου.

Δέν ξέρω αν το πιάσατε απο τα συγκαλυμμένα συμφραζόμενα αλλα πρόκειται για κωμωδία σπλάττερ. Οπότε νοικιάστε το,  αγοράστε το, κατεβάστε το, φωνάξτε φίλους, φίλες, το γείτονα, την θεία Ευταξία με το Μουσακά, παρτε Μπύρες, πίτσες, πιτόγυρα, Καλαμάκια, σουβλάκια, κρέπες  με ανανά και σαντιγύ, και αέρα πατέρα.
ΤΩΡΑ ΕΙΠΑ!!!

2 σχόλια:

  1. Γαμώ τις ταινίες (κυριολεκτικά). Εγώ θα του έβαζα ένα τρία στα τρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα 3,5 στα 5 είναι σαν 7 στα 10 ή σαν 14 3/8 στα 78,64, δέν ειναι λίγο. Αν και όσο το σκέφτομαι δέν βρίσκω ιδιαίτερα ψεγάδια στην ταινία εξόν του οτι τα Βυζγιά θα μπορούσαν να ειναι μεγαλύτερα!!!

      Διαγραφή