Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Muck (2015)

Director: Steve Wolsh
Writer: Steve Wolsh

To Muck, είναι ακριβώς όπως φαίνεται στο υπέροχο, υψίστης τέχνης εξώφυλλό του.
Δικράνια και κωλομέρια.

Πάρτα καθήκι που θα με πείς "της λάσπης"
Oι θιασώτες των δικρανιών, μάλλον θα απογοητευτούν, γιατι οι σκηνές των αγαπημένων τους αντικειμένων είναι περιορισμένες. 
Οι θιασώτες των κωλομεριών απο την άλλη...







"After narrowly escaping an ancient burial ground, a group of friends find themselves trapped between two evils, forcing them to fight, die, or go back the way they came."

Steve Wolsh

Μετάφραση Google:
"Μετά την διαφυγή στενά ένα αρχαίο νεκροταφείο, μια ομάδα φίλων βρεθεί παγιδευμένη ανάμεσα σε δύο κακά, αναγκάζοντάς τους να πολεμήσουν, να πεθάνουν, ή να πάτε πίσω τον τρόπο που ήρθε."
Αυτό γράφει ως περίληψη ο ίδιος ο Συγγραφέας/Σκηνοθέτης.

Πρακτικά, δεν πρόκειται να δείτε τίποτα απο τα παραπάνω.

Μια παρέα ατόμων, τρείς γκομενίτσες, εκ των οποίων μια με τα εσώρουχα, και δυό γκομενίτσοι, εκ των οποίων ο ένας τραυματίας, φτάνουν κυνηγημένοι σε ένα σπίτι. Δεν ξερουμε ποιος και τί τους κυνηγάει, ούτε αυτοί, απλα αναφέρουν οτι μια φίλη τους (τα βυζγιά της οποίας αποτελούν τους τίτλους λίγο μετά) είναι νεκρή.
Μπαίνουν στο σπίτι, και σε λίγο αρχίζει η ρίψις Κέτσαπου.
Special Make Up Effects
Ο ένας γκομενίτσος, φευγει να φέρει βοήθεια, και αφου καθυστερεί χαρακτηριστικά με καμάκι και σφηνάκια, φέρνει τελικα την βοήθεια με την μορφή ενός ταρίφα ξαδέρφου, με γνώσεις χειρισμού φτυαριού, για να συνεχιστεί το climax.



Ο Σκηνοθέτης/Παραγωγός/Συγγραφέας/Ουανμανσόου, λογικά μάζεψε το πολύ   -κατ'εμέ- 200.000$ για να εκμεταλλευθεί τις γνωριμίες του με πολλες πρώην Miss Cape Cod, Massachusetts, και κανα δυό πρώην Playmate of the year.


Η Ταινία θα έπρεπε να εχει στην αρχή μια κάρτα που να λέει:
"Προσοχή, η ταινία περιέχει τοποθέτησιν Βυζγιών"
Πράγμα που δεν ειναι καθόλου κακό αν είσαι Αντρας, Λεσβία, ή ακόμα καλύτερα αντρας που διστακτικά εκανε το χατήρι της γκομενάς του να πάνε σινεμά, και το εργο το εχει διαλέξει ΕΚΕΙΝΗ.
Φτου... Αν ηξερα οτι θα ερεθιστεί τόσο με το λεοπαρδαλέ...
Εμφανώς το έργο εχει γραφτεί και γυριστεί, γύρω απο το πόσες και ποιές είχαμε διαθέσιμες, ακομα καλυτερα αν τα πετάνε έξω αδίστακτα, η πλοκή χωλαίνει απο τα διάφορα διαλλείματα εμφάνισης βυζγιών ή κωλομεργιών, που και πάλι δεν θα ήταν κάτι απαραίτητα κακό, ΑΝ ΚΟΛΛΑΓΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΠΛΟΚΗ.

Οχι ρε μόρτη. Οταν εχεις μια νεκρή φίλη, και είσαι γεμάτος αίματα, τρέχοντας να σώσεις την παρέα σου, δέν σταματάς να πάρεις μάτι την γειτόνισσα που γδύνεται. Ελεος το φελεκιμουμέσα.

Ούτε δικαιολογείται σκηνή 1:30 λεπτού, με γκομενίτσα να αλλαζει εσώρουχα στην τουαλέτα του μπαρ, για να δει με ποιο θα ρίξει τον γκόμενο που ήδη εχει ρίξει απέξω, εχοντας μαζί της ολη την ανοιξιάτική κολλεξιον Victoria's Secret.
Και όλα αυτά ΧΩΡΙΣ κιόλας να μας δείξει Βυζί.

Μερικές προσπάθειες παράλληλης δράσης, και πισωγυρίσματος χρόνου, είναι ατεχνες και δεν καταφέρνουν τον σκοπό τους, είναι εμφανώς κατι που φάνηκε καλό γραμμένο στο χαρτί, και αν ο σκηνοθέτης ήταν σκηνοθέτης, και όχι χειριστής γκρέϊντερ, υδραυλικός, πυρηνικός φυσικός, ή οτιδήποτε αλλο είναι τελικά, θα έβλεπε οτι δέν θα είναι καλό στο πανί.

Το Υποτιθέμενο Horror της ταινίας, θεωρητικά ερχεται απο το αίμα. 
Ο Σκηνοθέτης δήλωσε οτι δεν του αρέσει να σκηνοθετεί υπολογιστές, οπότε τα εφφέ ειναι Make Up. Στην πραγματικότητα, το να σκηνοθετεις υπολογιστές είναι ακριβότερο απο το να σκηνοθετείς τρόμπες με σωληνάκια που καταλήγουν σε έναν κουβά αίμα.


Οπου υπάρχει χτύπημα, τσεκούριασμα, φτυάριασμα κλπ, το πλάνο κόβεται αποτόμως και εντέχνως, σε -συνήθως- κοντινό του χτυπώντα, που γεμίζει αίματα. Μονταζιακά καθόλου κακό, δεδομένης της κατάστασης, αλλα φτηνιάρικο και ηλίθιο. Αν δεν εχεις λεφτά φίλε, κάνε ταινία που να στηρίζεται στην ατμόσφαιρα, όχι στο αίμα.

Η Οποία ατμόσφαιρα είναι ανύπαρκτη, παρά την προσπάθεια του να εχει ο κάθε ηρωας την δική του μουσική, (πράγμα που δέν φαίνεται) ή του να βάζεις ενα country-rock μπαλλαντάκι την ώρα που οι ήρωες ας πουμε τρέχουν να ξεφύγουν απο τους δολοφόνους στο βάλτο.






Καναδυό τεκίλες σε πλαστικό ποτηράκι, καναδυό αλλες σφηνάκια, ενα Fuzzy Navel, και κάτι μπύρες. Ανευ ουσίας.









Εδώ εχει δουλειά.
Check it Out.

Puja Mohindra

Laura Jacobs


Lauren Francesca
Jaclyn Swedberg










Τελικόν συμπέρασμα:
Βυζγιά και κωλομέργια.

Ειδικά ο Κώλος της Lauren Francesca λαμβάνει ειδική μνεία στους τίτλους τέλους, μιας και ειναι ο μάλλον ουσιαστικός πρωταγωνιστής της ταινίας. Τουλάχιστον οπου βλεπεις πλάνο με κάτι στο βάθος, (σπίτι, αποθήκη, χωράφι) τσάααακ, πετιέται και ο κώλος της Lauren στο πλάνο. Δέν κακό. Horror δεν είναι, αλλα δέν κακό.
Ω, ένα σπίτι... Ας σύρω τα κωλομέργια μου μέχρι εκεί...
Αλλα δυστυχώς Κε Wolsh σαν Horror θα  βαθμολογηθείς, και σαν τέτοιο, μας εκανες να μείνουμε σχεδόν τόσο μαλάκες, σά να βλέπαμε το Manos The hands of fate.

Πσίτ, όχι μαλακίες... Ακόμα έχουμε τα πρωτεία.







2 σχόλια:

  1. Συμφωνώ και επαυξάνω, το αίμα αν και πέφτει με κουβά δεν ξέρεις από που έρχεται μιας και δεν φαίνονται οι πληγές και τα κομμένα μέλη. Ξέρεις όμως από που έρχονται τα βυζιά και τα κωλιά αλλά δεν ξέρεις για ποιο λόγο, ίσως είναι συνηθισμένο για τα κορίτσα να πηγαίνουν στο μπάνιο να αλλάξουν σουτιέν και να δείξει η μία τα βυζιά της στην άλλη, αλλά τόσο συνηθισμένο που να το κάνουν τρεις φορές στην ταινία;
    Επίσης πολύ πετυχημένο να βάλεις για κακούς τον Καιάδα και το υπόλοιπο συγκρότημά του. Γενικά όλο το έργο μία επιτυχία, αναμένω με αγωνία το πρίκουελ και το σίκουελ (;!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μόνο που παίζει να σώσει το πρίκουελ και το σίκουελ, είναι το να υπάρχει και πάλι η Lauren Francesca αλλα με ακομα λιγοτερα ρουχα αν την πείσουν.

      Διαγραφή