Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Οι χειρότερες ταινίες τρόμου του 2015


Άλλη μια κινηματογραφική χρονιά έφτασε στο τέλος της.
Είμαστε πλέον σε θέση να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας κάνοντας έναν μίνι-απολογισμό.
Τα καλά νέα είναι ότι το 2015 ήταν μια καλή τρομο-χρονιά.
Τα κακά νέα είναι ότι είδαμε και αρκετές μπλοφάρες.

Όπως και να το κάνουμε, οι μπλοφάρες είναι κάτι που θα συναντάμε πάντα.
Και στατιστικά να το πάρεις δηλαδή, πάντα θα υπάρχει ένα ποσοστό κακών ταινιών
Με λίγα λόγια δε γλιτώνουμε με τίποτα.

Σήμερα θα δούμε ποιες ήταν οι χειρότερες ταινίες τρόμου του 2015.
Αυτές που έκαψαν τα εγκεφαλικά μας κύτταρα χωρίς κανένα έλεος.
Είναι μάλιστα εφτά όπως και τα εφτά κακά της μοίρας μας...
Τυχαίο;


Poltergeist


Ο ορισμός του αχρείαστου remake.
Όχι ότι υπάρχει λόγος ύπαρξης για τα περισσότερα remakes, αλλά αυτό εδώ δεν προσέφερε πραγματικά τίποτα. Ίσως μόνο κάποια εφέ που σαφώς είναι καλύτερα σε σχέση με το πρωτότυπο και μπορεί να εντυπωσιάσουν το νεότερο ηλικιακά κοινό. Όμως σε μια ταινία τρόμου τον πρώτο λόγο δεν έχουν τα εφέ αλλά η ατμόσφαιρα.
Όπως ήταν αναμενόμενο, το remake δεν πλησιάζει ούτε στο ελάχιστο την ατμόσφαιρα της κλασσικής ταινίας του Tobe Hooper.


The Lazarus Effect

Τα σεναριακά κενά βρήκαν επιτέλους το σπίτι τους!
Για να μην είμαστε άδικοι δεν ήταν από την αρχή τόσο κακό, αλλά η συνέχεια ήταν ανούσια και τα εφέ, που θα μπορούσαν να σώσουν κάπως την κατάσταση, ήταν για γέλια.
Το ανεκδιήγητο φινάλε, ήρθε να μας αποτελειώσει και να μας θυμίσει για ακόμα μια φορά ότι όταν βρέχει έμπνευση, τα μεγάλα στούντιο του Hollywood συνήθως κρατούν ομπρέλα.
Βλέπεται ευχάριστα αλλά μετά από λοβοτομή.
Δείτε το review μας εδώ 

Knock Knock


Η ταινία του Eli Roth ήταν τόσο κακή που μας διασκέδασε. Πώς γίνεται αυτό; Όταν τα όρια του κακού ξεπερνιούνται είναι επόμενο να σε πιάσουν γέλια.
Δεν ξέρω από που να αρχίσω, από το σενάριο που ήταν γεμάτο λογικά λάθη; Από την γελοία ερμηνεία του Keanu Reeves; Η από την έλλειψη gore σε μια ταινία που υποτίθεται ότι είναι exploitation; Απ' όπου και να το πιάσεις το συμπέρασμα είναι το ίδιο: Το Knock Knock είναι κακή ταινία τρόμου, αλλά ως κωμωδία τα έσπασε! Δείτε το review μας εδώ 


The Gallows


Το χειρότερο found footage του 2015 και ένα από τα χειρότερα found footage που έχω δει στη ζωή μου. Και το κακό είναι ότι έχω δει πάρα πολλά...
Αρπαχτή σε όλους τους τομείς με μοναδικό σκοπό ύπαρξης να την τσιμπήσει κάποιο μεγάλο στούντιο, να την δουν πιτσιρίκια και να βγάλουν οι δημιουργοί κανένα φράγκο από το πουθενά.
Ευτυχώς αυτοί τα κατάφεραν
Δυστυχώς εμείς την είδαμε.
Δείτε το review μας εδώ 

#Horror


Η Tara Subkoff στην πρώτη σκηνοθετική της απόπειρα, ήθελε να κάνει ένα κοινωνικό σχόλιο για το CyberBullying.
Αυτό που είδαμε εμείς ήταν μια παρέα από 12χρονα κοριτσάκια να φέρονται τόσο αψυχολόγητα που παρακαλάς να έρθει ο δολοφόνος μια ώρα αρχύτερα και να τα καθαρίσει. Η σκηνοθέτις είχε καλή αισθητική στα πλάνα της αλλά αυτό που κατάφερε τελικά να δώσει ήταν ένα τεράστιο κενό με ολίγον από σενάριο για γαρνιτούρα.
Όπως είπε και η ίδια η κυρία Subkoff ''Αν ήσουν θύμα Bullying στο σχολείο, μπορούσες απλά να αλλάξεις σχολείο, ή να πας σπίτι. Τώρα με το Ίντερνετ δεν μπορείς''
Έτσι και εμείς που πέσαμε θύματα αυτής της απίστευτης μπλοφάρας θα μπορούσαμε απλά να αλλάξουμε ταινία, αλλά δεν το κάναμε για να γράψουμε κριτική και να σας προφυλάξουμε.
Δείτε το review μας εδώ 

Muck
Η ταινία που μπορεί να περιγραφεί επαρκώς με δυο λέξεις: Βυζγιά και κωλομέρια.
Αν θέλετε να δείτε βυζγιά - κωλομέρια και αρκετό κέτσαπ να εκτελεί χρέη αίματος, το Muck είναι αυτό που ψάχνετε. Αν όχι μείνετε μακρυά.
Ούτε εγώ είχα καμιά όρεξη να τα δω, αλλά για να πω την αλήθεια το καταδιασκέδασα με τις άτεχνες προσπάθειες του σκηνοθέτη να μας τα μοστράρει! Είχαν πολλές αιθέριες παρουσίες στο καστ, κάτι έπρεπε να τις κάνουν οι άνθρωποι...
Πάντως ταινία τρόμου δεν έκαναν.
Απορώ πραγματικά που αυτό το πράγμα κατάφερε να βγει σε περιορισμένες αίθουσες στην Αμερική...
Μάλλον ήταν πολλά τα βυζγιά Άρη!
Δείτε το review μας εδώ 

The Human Centipede III (Final Sequence)

Οι δυο προηγούμενες ανθρώπινες σαρανταποδαρούσες του Tom Six ήταν σαφώς εμετικές αλλά βρήκαν το κοινό τους. Η πρώτη ταινία ήταν η καλύτερη, αλλά τής έλειπε λίγο παραπάνω gore. Στη δεύτερη έλλειπε το σενάριο, οπότε αν αφήσουμε απ' έξω την αηδία της ιδέας δεν μένουν και πολλά για να θυμάσαι.
Είναι αυτονόητο ότι ο σκοπός του Tom Six είναι να σοκάρει αλλά δεν επαρκεί μόνο αυτό για να λέγεσαι σκηνοθέτης. Προσωπικά με σόκαρε περισσότερο με αυτό το τρίτο μέρος της σειράς, γιατί δεν μπορώ να καταλάβω τι σκέφτονταν όταν έφτιαχνε αυτό το ανοσιούργημα.
Δεν μιλάμε για ταινία αλλά για μια ξεπέτα μεγάλης ολκής με κάκιστες ερμηνείες και ανύπαρκτο σενάριο. Δύσκολα λέω ότι έχασα τον χρόνο μου από μια ταινία αλλά εδώ τον έχασα (σ)κατά πολύ.
Να την προτείνετε στον χειρότερο εχθρό σας αλλά μόνο αν τον μισείτε θανάσιμα.


Αυτές ήταν λοιπόν οι χειρότερες ταινίες τρόμου του 2015.
Δεν θα ευχηθώ να μην υπάρξουν κακές ταινίες του χρόνου γιατί θα ήταν ουτοπικό.
Θα ευχηθώ όμως να συνέλθουν λίγο τα μεγάλα στούντιο, γιατί δυστυχώς οι περισσότερες αδιάφορες έως κακές ταινίες προέρχονται πάλι από εκεί.

Το χειρότερο είναι ότι υπάρχει μια μεγάλη μερίδα του κοινού που βλέπει μόνο τις ταινίες που πολυ-διαφημίζονται με αποτέλεσμα να απογοητεύεται.
Σκεφτείτε μόνο το απογοητευτικό ποσοστό των πραγματικά καλών ταινιών τρόμου που είδαμε φέτος στις Ελληνικές αίθουσες...

Δείτε τις καλύτερες ταινίες του 2015 ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου