Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Οκτώβριος: Ο μήνας του τρόμου. Ποιες ταινίες θα δούμε!


Ήρθε ο Οκτώβριος, ο μήνας που περιμένουν όλοι οι horror fans με ανοιχτές αγκάλες.
Γιατί; 
Επειδή στην Αμερική γιορτάζεται το Halloween και συνεπώς θα βγουν οι περισσότερες ταινίες τρόμου της χρονιάς! 
Θα μου πείτε στην Ελλάδα δεν έχουμε Halloween αλλά μην απογοητεύεστε, θα πάρουμε και εδώ μάτι! 
Πάμε να δούμε λοιπόν ποιες ταινίες βγαίνουν σε Vod και Βlu-ray, ποιες σειρές αρχίζουν καθώς και τι θα δούμε τον Οκτώβριο στις Ελληνικές αίθουσες.


Σε Vod και Blu-ray... 


Eίναι δυνατόν να υπάρξει metal κωμωδία τρόμου; 
Μα φυσικά, είναι το Deathgasm από τη Νέα Ζηλανδία και θα το δούμε τον Οκτώβριο!
 Έφηβοι μεταλάδες καλούν μια σατανική οντότητα που ακούει στο όνομα The Blind One και το πανηγύρι αρχίζει. Αναμένεται άφθονο gore με συνοδεία heavy metal. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

A Christmas Horror Story (2015)



Από τον Καναδά έρχεται μια ανθολογία τρόμου μέσα στο πνεύμα των Χριστουγέννων!
Τέσσερις ιστορίες με γιορτινή διάθεση που μας αποδεικνύουν ότι ο τρόμος έχει θέση σε κάθε εποχή.
Γιατί δηλαδή ο Santa να μοιράζει μόνο δώρα και να μη σκοτώνει κανένα ζόμπι - ξωτικό για να ξεμουδιάσει;
The Final Girls (2015)


Η Max παρακολουθεί μια ταινία τρόμου με τους φίλους της όπου πρωταγωνιστεί η μητέρα της που δε βρίσκεται πλέον στη ζωή. Ξαφνικά η παρέα...εγκλωβίζεται μέσα στη ταινία και πρέπει να παλέψει τον ψυχοπαθή δολοφόνο της! Πολυαναμενόμενη παρωδία των slashers των 80 που σίγουρα διαθέτει μια αρκετά πρωτότυπη ιδέα. Άντε να δούμε!

Knock Knock (2015)


Ο Evan ζει ήρεμα με την οικογένεια του σε όμορφο σπίτι στην Καλιφόρνια. Τα πάντα στη ζωή του θα ανατραπούν, όταν μια νύχτα που είναι μόνος ανοίγει τη πόρτα σε δυο άγνωστες κοπέλες που του ζητούν βοήθεια. Η νέα ταινία του Eli Roth με πρωταγωνιστή τον Keanu Reeves αναμένεται να είναι ένα αφιέρωμα στη γυναικεία..ψυχασθένεια. Η ιστορία αντλεί έμπνευση από το Death Game του 1977 όπου πρωταγωνιστούσαν δυο τωρινοί παραγωγοί της ταινίας, η Colleen Camp και η Sondra Locke.

Tales of Halloween (2015)



Ανθολογία που περιλαμβάνει 10 ιστορίες που διαδραματίζονται σε μια μικρή πόλη κατά τη διάρκεια του Halloween. Πρόκειται για μια συνεργασία 11 γνωστών σκηνοθετών τρόμου και όπως είναι φυσικό είναι μια από τις πιο αναμενόμενες ταινίες της χρονιάς. Στα bonus, η guest εμφάνιση ορισμένων θρυλικών ονομάτων της horror σκηνής όπως ο Joe Dante, ο John Landis, ο Mick Garris και ο Stuart Gordon.
The Gift (2015)



Ένα νιόπαντρο ζευγάρι ο Simon και η Robyn ζει ευτυχισμένο τον έρωτα του. Ώσπου ο Simon συναντά έναν παλιό του συμμαθητή και τα πάντα ανατρέπονται. Σύντομα η Robyn θα αρχίσει να αναρωτιέται για το αν ξέρει καλά τον άντρα που παντρεύτηκε. Αρκετά υποσχόμενο ψυχολογικό θρίλερ του Joel Edgerton με καλό cast και ενδιαφέρον σενάριο.

The Diabolical (2015)


Η Madison είναι μια ανύπαντρη μητέρα που αντιλαμβάνεται ότι στο σπίτι της κατοικεί μια διαβολική παρουσία. Ο μόνος που μπορεί να την βοηθήσει και να αντιμετωπίσει την οντότητα, φαίνεται ότι είναι ο επιστήθιος φίλος της Nikolai. Θα καταφέρει άραγε να απαλλαγεί και να προστατέψει τα παιδιά της; Σκηνοθετικό ντεμπούτο για τον Alistair Legrand σε ένα φιλμ με στοιχειωμένο σπίτι και μια ιστορία που έχουμε μάθει απ'έξω. Όμως, ποτέ δε ξέρεις...


H June είναι ένα εννιάχρονο κοριτσάκι που πάει να ζήσει με μια ανάδοχη οικογένεια. Όμως τα πράγματα δε θα πάνε καθόλου καλά γιατί φαίνεται ότι την μικρή ακολουθεί μια διαβολική οντότητα που έχει καταλάβει τη ψυχή της. O σκηνοθέτης L. Gustavo Cooper μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια με το Copiii: The 1st Entry του 2013, επιχειρεί να κάνει την ανατροπή. Για να δούμε θα τα καταφέρει; 
Bone Tomahawk (2015)



Στην άγρια δύση, τέσσερις άνδρες οργανώνουν μια αποστολή για να διασώσουν τους αιχμάλωτους μιας ομάδας επικίνδυνων κανιβάλων. Η πρώτη σκηνοθετική δουλειά του  S. Craig Zahler είναι ένα Horror - Western, ένα είδος που δε βλέπουμε συχνά! Διαθέτει ένα λαμπρό καστ ηθοποιών, μεταξύ των οποίων οι Kurt Russell, Patrick Wilson, David Arquette και Matthew Fox.
Δεν υπάρχει ακόμα διαθέσιμο trailer.

Bloody Knuckles (2014)



O Travis είναι ένας δημιουργός comics που είχε την φαεινή ιδέα να σατιρίσει έναν αρχιμαφιόζο. Εκείνος τα παίρνει κράνα και για να τον τιμωρήσει του κόβει το χέρι. Η ζωή του Travis πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο ώσπου το χέρι του επιστρέφει από τον τάφο ζητώντας εκδίκηση! Κωμωδία τρόμου από τον Καναδά που διαθέτει gore και μηνύματα κατά της λογοκρισίας. Θυμήθηκε κανείς το χέρι από το Addams family;



Η Άτζελα επιστρέφει στο σπίτι της από το νοσοκομείο μετά από έναν τραυματισμό. Όμως η ολοένα και πιο παράξενη συμπεριφορά της ανησυχεί τους δικούς της καθώς και έναν παπά που υποψιάζεται ότι είναι δαιμονισμένη. Βγαίνει λοιπόν σε dvd για όσους δε πήγαν να το δούν στο σινεμά και έχω την αίσθηση ότι έκαναν πολύ καλά...Αλλά αν δε δεις δε μπορείς να κρίνεις.



Ένα νεαρό ζευγάρι αγοράζει ένα ξενοδοχείο αλλά δε ξέρουν ότι κρύβει ένα σκοτεινό μυστικό...Ιστορία φαντασμάτων και η δεύτερη σκηνοθετική δουλειά των Michael Rasmussen και Shawn Rasmussen μετά το μέτριο Dark Feed του 2013. Πάντως για ακόμα μια φορά μας υπενθυμίζουν στο πόστερ ότι έχουν γράψει το σενάριο για την ταινία The Ward του John Carpenter! Ε να μη ξεχνιόμαστε!

Τη νύχτα του Halloween μια παρέα μασκαρεμένων κάνει κατάληψη σε ένα Μεξικάνικο εστιατόριο. Κρατάνε ομήρους ιδιοκτήτες και προσωπικό και τους αναγκάζουν να συμμετέχουν σε ένα παράξενο παιχνίδι με πρωταγωνιστή...το φαγητό! Κωμωδία του James Roday με στοιχεία τρόμου και πολύ φαΐ! Εννοείται ότι εμείς εδώ ανυπομονούμε!



Στις Ελληνικές αίθουσες...



The Green Inferno (Κανίβαλοι) (2013)


Ακτιβιστές πηγαίνουν στα βάθη του Αμαζονίου για να βοηθήσουν μια πρωτόγονη φυλή Ιθαγενών. Όμως το αεροπλάνο τους παθαίνει βλάβη και πέφτει στη ζούγκλα με αποτέλεσμα να βρεθούν αιχμάλωτοι της φυλής που ήθελαν να βοηθήσουν. Ταινία παραγωγής 2013 του Eli Roth που τελικά θα τη δούμε το 2015! Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη αποτελεί φόρο τιμής στο cult φιλμ  ''Cannibal Holocaust'' του 1980. Δεν υπάρχει περίπτωση να διαθέτει ανάλογη disturbing ατμόσφαιρα αλλά περιμένουμε στιγμές έντασης και αρκετό gore. Σίγουρα η μεγάλη αναμονή αυξάνει τις προσδοκίες γι΄αυτό προτείνω να ξεχάσουμε πόσο καιρό περιμέναμε και απλά να απολαύσουμε την ταινία! Πρεμιέρα 8 Οκτωβρίου.

Regression (Σκοτεινή ανάμνηση) (2015)


Ένας ντετέκτιβ αναλαμβάνει την υπόθεση μιας νεαρής γυναίκας που κατηγορεί τον πατέρα της για ένα φρικτό έγκλημα. Εκείνος το ομολόγησε αλλά φαίνεται να μη θυμάται ότι το διέπραξε. Στο παιχνίδι μπαίνει και ένας καταξιωμένος ψυχολόγος που προσπαθεί να  βοηθήσει τον πατέρα να θυμηθεί. Θρίλερ μυστηρίου του Alejandro Amenábar με το ζευγάρι Emma Watson και Ethan Hawke στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Η επιστροφή του Amenábar μετά από χρόνια απουσίας είναι από μόνη της γεγονός, οπότε μένει να δούμε αν η ταινία θα είναι το ίδιο απολαυστική όσο οι προηγούμενες δουλειές του. Πρεμιέρα 15 Οκτωβρίου.

Green Room (Το πράσινο δωμάτιο) (2015)  


Ένα πανκ συγκρότημα εμφανίζεται σε κάποιο απομονωμένο κλαμπ που είναι στέκι μιας συμμορίας νεοναζί. Για κακή τους τύχη γίνονται μάρτυρες ενός βίαιου φόνου και αυτό έχει ως συνέπεια να εγκλωβιστούν στα παρασκήνια, αφού ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού και οι μπράβοι του θέλουν όλους τους μάρτυρες νεκρούς. Θα καταφέρουν άραγε να ξεφύγουν; Ο Jeremy Saulnier (Blue Ruin) αλλάζει σελίδα και παρουσιάζει ένα φιλμ με έντονη δράση. H ταινία προβλήθηκε στα πλαίσια του Athens International Film Festival στις 26/9 ενώ υπάρχει ακόμα μια προβολή σήμερα Πέμπτη 1/10!
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε review εδώ.

The Woods (The Hallow) (Μην πας μόνος σου στο δάσος) (2015) 


Μια οικογένεια μετακομίζει στην Ιρλανδία σε ένα σπίτι που βρίσκεται στο δάσος. Όμως σύντομα αντιλαμβάνονται ότι είναι περικυκλωμένοι από δαιμονικές παρουσίας που ζουν στο δάσος και θυμώνουν όταν τους ενοχλούν... Ταινία μεταφυσικού τρόμου από το Ηνωμένο Βασίλειο και ντεμπούτο για τον υποσχόμενο σκηνοθέτη Corin Hardy. Η σύνοψη μοιάζει λίγο με παραμυθάκι και θυμίζει ταινίες του Guillermo del Toro. Ας ελπίσουμε να είναι και τρομακτική. Athens International Film Festival 2/10 και 3/10

Πέντε animation ιστορίες τρόμου, βασισμένες στο έργο του Edgar Allan Poe. Τις φωνές τους δανείζουν μεταξύ άλλων ο αείμνηστος Christopher Lee, ο Guillermo Del Toro, ο Roger Corman, ενώ υπάρχει και μια σπάνια ηχογράφηση του Bela Lugosi! Οι φίλοι του γοτθικού τρόμου πρέπει να το έχουν στα υπόψιν! Athens International Film Festival 3/10.


TV Series...

Ash vs Evil Dead



Ο Ash επιστρέφει μετά από 30 χρόνια για να σώσει την ανθρωπότητα! Τώρα πρέπει να αντιμετωπίσει ξανά τους ίδιους εφιάλτες που άφησε πίσω του. Η πλέον αναμενόμενη σειρά του Οκτωβρίου. Ένας σταθμός στην ιστορία του cult cinema γίνεται σειρά και όσοι αγάπησαν το Evil Dead αδημονούν! Το όνομα του Sam Raimi στην παραγωγή και στο σενάριο-σκηνοθεσία του πιλότου καθώς και η επιστροφή του Bruce Campbell στον ρόλο του Ash, έχουν ανεβάσει κατά πολύ τις προσδοκίες μας. Λέτε να δούμε κάτι ανάλογο του θρυλικού franchise; Πρεμιέρα στις 31 Οκτωβρίου.

American Horror Story Hotel


Ένας ντετέκτιβ ερευνά μια σειρά από δολοφονίες και τα στοιχεία τον οδηγούν στο μυστηριώδες ξενοδοχείο Cortez. Ξεκινάει λοιπόν η 5η σεζόν του American Horror Story και αυτή τη φορά τα γεγονότα εκτυλίσσονται σε ένα ξενοδοχείο. Η  Jessica Lange δε θα συμμετέχει στο cast ενώ το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην παρουσία της Lady Gaga. Η σειρά ξεκίνησε το 2011 με καλούς οιωνούς αλλά στην πορεία απογοήτευσε αρκετές φορές το κοινό της. Τα ξενοδοχεία είναι κλασσική αξία στις ταινίες τρόμου οπότε έχουμε κάποιες ελπίδες. Πρεμιέρα 7 Οκτωβρίου



Αυτές είναι κάποιες από τις ταινίες και σειρές που θα δούμε τον Οκτώβριο καθώς θα υπάρξουν και άλλες που δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα.
Όπως συμβαίνει πάντα, ορισμένες θα είναι καλές, ορισμένες μέτριες και άλλες δε θα βλέπονται.
Το σίγουρο είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές. 
Όρεξη να έχουμε λοιπόν να βλέπουμε!

3 σχόλια:

  1. Αντε να δούμε, πολλές από αυτές φαίνονται καλές, αυτό βέβαια δεν σημαίνει τίποτα.
    Στο BloodyKnuckles δεν θυμήθηκα το χέρι από το Άνταμς Φάμιλι, αλλά το The Hand με τον Μάικλ Κέιν. Όπου ένας σχεδιαστής κόμικ, χάνει το χέρι του, το οποίο επιστρέφει από τον τάφο με φονικές ορέξεις. Δηλαδή το ίδιο πράγμα! Μήπως πρόκειται για παρωδία της ίδιας ταινίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε βρήκα κάποια επίσημη δήλωση πουθενά. Την ταινία που λες δεν την έχω δει αλλά όντως μοιάζει υπερβολικά!

      Διαγραφή
    2. Το θυμαμαι το The Hand. Μπιμουβιά του χειρίστου είδους, απο την εποχή πο ο Μαγιέκεουλ Καίην έπαιζε σε ότι εβρισκε μπροστά του, για να πληρώνει λογαριασμούς. Η βάση οντως ειναι η ίδια. και το παλιο ήταν τόσο κακο που είχε πλάκα, ελπίζω αυτό να χει παραπάνω.

      Διαγραφή