Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Overlook Hotel. The Shining Prequel

Ο James Vanderbilt, παραγωγός του Zodiac, θα είναι και ο παραγωγός του prequel της Λάμψης, της κάλτ πλέον ταινίας του Stanley Kubrick, υπο τον τίτλο "Overlook Hotel".
Το σενάριο θα γραφτεί από τον Glen Mazzara, συγγραφέα κάμποσων επεισοδίων του Walking Dead, και θα σκηνοθετηθεί απο τον Mark Romanek, σκηνοθέτη του One Hour Photo.
Το σενάριο θα βασιστεί στον πρόλογο του βιβλίου του Stephen King, που δεν βρήκε το δρόμο του προς το σενάριο της ορίτζιναλ ταινίας.

To ABC είχε τις "ευλογίες" (και προφανώς τα δικαιώματα) για να κάνει μια μίνι σειρά το The Shining το 1997. Αλλά το αποτέλεσμα δεν δικαίωσε λόγω της σίγουρα μη ευμενούς σύγκρισης με μια από τις πιο εικονικές ταινίες σε αυτόν τον χώρο.
Επίσης το 2013, ο Stephen King κυκλοφόρησε την συνέχεια της Λάμψης. το"Dr Sleep", το οποίο εν ευ θέτω χρόνω σίγουρα θα βρει το δρόμο του στην μεγάλη οθόνη.

Ο εν λόγω πρόλογος της Λάμψης, υπο τον τίτλο "Before the Play", δεν είχε περιληφθεί στην ταινία, όπως και ο επίλογος, υπό τον εύλογο τίτλο "After τhe Play".
Σε συνέντευξή του πέρυσι ο Συγγραφέας, εξέφρασε τις αμφιβολίες του για το αν θα γινόταν καλή ταινία, όπως και τις αντιρρήσεις του.
"Θα ήταν ενδιαφέρον να δω τι θα βγει τελικά" είπε, "αλλά δεν θα με πείραζε και αν τελικά δεν γινόταν καθόλου"

Ο Στήβεν Κίνγκ φημολογείται ότι ποτέ δεν συμφώνησε με την διασκευή του βιβλίου του στην ταινία. Ποτέ δεν του άρεσε, οπότε είναι λογικό να είναι επιφυλακτικός με την οποιαδήποτε άλλη απόπειρα.

Η Ιστορία περιγράφει τον πρώτο καιρό του ξενοδοχείου και τον ιδιοκτήτη και δημιουργό του, τον Bob T. Watson.
Πλην όμως, θεωρούμε ότι εμπορικά, θα ήταν "σωστότερο" να βγει πρώτα το sequel και μετά το prequel. και παρότι δεν φαίνεται να υπάρχουν σαφή σχέδια για την μεταφορά του Dr. Sleep στην μεγάλη οθόνη, έχουμε την αίσθηση οτι έτσι ακριβώς θα γίνει.
Εν αναμονή ειδήσεων λοιπόν....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου