Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Jekyll (2007)

Σκηνοθέτες: Matt Lipsey Douglas Mackinnon
Συγγραφέας: Steven Moffat
Χώρα: Ηνωμένο Βασίλειο
Release: 2007
Runtime: 6x53 mins

Τhere's a new Dr Jekyll with an old problem...Mr Hyde.

Είναι μάλλον εμφανές απο τον τίλο, το θέμα της σειράς. Οποιος δέν το κατάλαβε, να παει σε κανα μπλόγκ με ιστορίες της Μπαρμπι. Η του Κλάους Μπάρμπι.
Οτι να'ναι εκτός απο δώ. Δε σε θέλουμε ρε, Ούστ.
Tom Jackhydeman


Λεπόν! Ο Δόκτωρας Τόμ Τζάκμαν, υποφέρει απο μιά σπάνιαν ασθένειαν. Κάθε κάμποσο, ψιλομεταμορφώνεται (εσωτερικώς κυρίως βέβαια, τηλεόραση κάμωμε) σε πλάσμα ανθρωπινον μεν, ανευ αναστολών και ορθής κοινωνικής συμπεριφοράς δε (για να θέσω ήπια).
Ο Μίστερ Χάϊντ, κατοικοεδρεύει εντός του Δόκτωρα ως γνωστόν, αλλα δεν παίζει κανα ματζούνι για να βγεί οξω. Πηγαινοέρχεται οποτε του τη βαρέσει, (συγκεκριμένα καθε βράδυ, και πάει στα πχιοτχιά και τις κοινές γυναίκες).
Συν γυναιξί και Νοσηλεύτριοις
Ο Γάμος του πά σταδγιάλα, εχει να πατήσει πόδι στο σπίτι κατι μήνους καθότι φοβείται δια την ασφάλεια της οικογενείας.
Αναγκάζεται να προσλάβει Νοσοκόμα, να τον προσέχει, λέγοντάς της ολη την αληθεια.

Δη πλώτ θίκενς όμως, καθότι μυστική ομάς, με απεριόριστους πόρους, και ιστορικό εκατονταετιών αρχίζει να τον ψάχνει ένεκα των συχνοτέρων τελευταίως εμφανίσεων του Κου Χάϊντ.

Σε τηλεοπτική σειρά, δέν περιμενεις να δεις σπλατεργιές. Ουτε εδω πρόκειται, αν και το θέμα το σηκώνει αμα θές. Διασκευή είναι εξάλλου. Αλλα τί διασκευή...
Προετοιμαστείτε να δαγκώσετε νύχια, παρανυχίδες, και μην παραξενευτείτε αν βρεθειτε με κανα δάχτυλο λιγότερο. Η σειρά, μετρημένα και με εξαιρετικό ρυθμό, σου εναλάσσει την δράση της και την γρηγοράδα με τα απαραίτητα διαλλείματα πρόζας για να προχωρήσει η ιδιαιτέρως πολύπλοκη υπόθεσή της, και να σε φέρει ακομα πιο κοντά στους χαρακτήρες της.
Mή φοβηθεί κανεις με το "πολύπλοκη υπόθεση" Οπως καθε θρίλερ που σέβεται τον εαυτό του, θα εισαχθούν νέοι χαρακτήρες, η πλοκή θα αλλαξει τροπές κάμποσες φορές, οι καλοί θα γίνουν κακοί, οι κακοί κακότεροι, κανα δυο αδιάφοροι θα γίνουν ενδιαφέροντες και πάει λέγοντας.

Η Σκηνοθεσία αρτια, με ορθό τηλεοπτικό ρυθμό, δηλαδή πιο συμπυκνωμενο, πιο γρήγορο κατα τι απο τον κινηματογραφικο. Στην τηλεόραση χάνεις το θεατή με το πάτημα ενός κουμπιού, δεν καθεται μεχρι το τέλος της ταινίας, και τελικα με cliffhangers που σε κανουν να χτυπάς κεφάλι στον τοίχο αν πρεπει να περιμενεις μια βδομάδα.
Ο Steven Moffat, ο συγγραφεύς, ειναι μάστερ, τον ξερουμε απο παμπολλα επεισόδια Doctor Who, αλλα τον λατρέψαμε στο Sherlock.
Το Jekyll όμως προηγείται, και είναι ενα απο τα εξαιρετικότερα Θρίλερ που εχουν γυριστεί ποτέ είτε σε τηλεόραση, αλλα είτε και σε Κινηματογράφο, και αυτό λεει πάμπολλα.

Και τελευταίο, το θέμα της ερμηνείας του James Nesbitt.
Ακομα και αν η ιστορία σας αφήνει αδιάφορους, ακομα και αν το είδος σας αφήνει αδιάφορους, ακομα και αν η ζωή το σύμπαν και τα πάντα σας αφήνουν αδιάφορους, δείτε το μονο και μονο για την ερμηνεία του, και για το πόσο ο ίδιος ανθρωπος, με την ίδια φάτσα, σε δύο διαφορετικους ρόλους, σε παίζει μαζί με το σενάριο στα δάχτυλα, κάνοντας σε να παίρνεις πότε το μέρος του ενός και πότε του άλλου.
ΑΝ δεν θεωρούσα οτι τα όσκαρ είναι στημένη πολιτική παπαριά, και τα είχα σε εκτίμηση, θα θελα να δω τον James Nesbitt να παίρνει πεντέξι.
My name is Nesbitt. James Nesbitt.

Είπαμε, ο Κος Χάϊντ, δεν βγαίνει με ματζούνι. Παμ' παρακάτου.
Α! Εδώ το θέμα αλλαζει. Εχουμε δυο παρουσίες που γνωρίσαμε ευρέως μάλλον αργότερα, την Gina Bellman ενα χρόνο μετά στο Leverage,
αλλα και την Michelle Ryan, που γνωρίσαμε επίσης αμέσως μετά ώς Bionic Woman
Η σειρά είναι 6 επεισόδια, απο 53 περίπου λεπτά. Οπλιστείτε με ποπ κόρν, τα φυλλάδια των σουβλακερί ανα χείρας, ενδεχομενως παρέα, αλλα απαφτές που δεν μιλανε και ενοχλούν, και ΧΡΟΝΟ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ.
Οδοντιατρική κλινική "Ο Αγιος Αδαμάντιος" Ειδίκευσις σε μετατροπές, ρεκτιφιέ, αφαίρεση λεκέδων αίματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου