Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Animal (2014)



Director: Brett Simmons
Writers: Thommy Hutson, Catherine Trillo
Stars: Joey Lauren Adams, Elizabeth Gillies, Paul Iacono 
Country: USA
Release: 2014
Runtime: 86 min

Μια ταινία για φιλόζωους και όχι μόνο 


Παρέα νέων αποφασίζει να περάσει το Σαββατοκύριακο στο δάσος. 
Στη διαδρομή ανακαλύπτουν ότι ο δρόμος έχει κλείσει οπότε αποφασίζουν να συνεχίσουν με τα πόδια.

Δεν προλαβαίνουν όμως να φτάσουν στον προορισμό τους γιατί τους πιάνει το σκοτάδι, εξέλιξη απόλυτα λογική αν αναλογιστεί κανείς ότι τα δυο μέλη της παρέας έχουν ξαναπάει αμέτρητες φορές εκεί και στην αρχή δήλωσαν με σιγουριά ότι ο προορισμός τους βρίσκεται λίγο παρακάτω από εκεί που άφησαν το αυτοκίνητο. 

Εδώ δίπλα είναι, μόνο δυο κούτες τσιγάρα δρόμος.

Τα προβλήματα τους όμως δε σταματούν εκεί γιατί στο δάσος κατοικεί ένα αιμοβόρα τερατό - ζωο που έχει βάλει σκοπό της ύπαρξης του να να τους φάει για βραδινό. 

Οι νέοι, κυνηγημένοι, βρίσκουν καταφύγιο σε μια ξύλινη καλύβα - οχυρό και μαζί με άλλους τερατό - κυνηγημένους προσπαθούν να μη γίνουν γαρδουμπάκια. 


Στο Animal παρακολουθούμε μια πραγματικά πρωτότυπη ιστορία!
Τι δε βρήκατε την πρωτοτυπία;  
Μια ακόμα προσπάθεια; 
Εντάξει θα την αποκαλύψω πανηγυρικά: Οι  νέοι πριν φτάσουν στο δάσος ΔΕΝ σταμάτησαν σε βενζινάδικο και ΔΕΝ βρήκαν τον creepy γέρο να τους προειδοποιήσει να μη συνεχίσουν! 
Αυτή η μεγάλη σεναριακή ανατροπή δίνει κατά γενική ομολογία πολλούς πόντους στη ταινία. 

Θα έπαιζα και εγώ αλλά δε τα βρήκαμε στα ένσημα.
Αφού οι νέοι φτάσουν στην όπως προανέφερα καλά οχυρωμένη καλύβα, η οποία είναι κλεισμένη με καρφωμένες ξύλινες τάβλες στα παράθυρα που το ζωντανό που κάνει τους ανθρώπους μια χαψιά δε μπορεί να σπάσει, ο σκηνοθέτης παίρνει τον χρόνο του για να μας γνωρίσει τους χαρακτήρες.

Καλά οχυρωμένο παράθυρο. 

Το πρόβλημα όμως είναι ότι παίρνει παραπάνω χρόνο από το κανονικό και ενώ  όλοι περιμένουμε το τέρας να κάνει ντου παρακολουθούμε μια σπουδή στη ψυχοσύνθεση του εγκλωβισμένου ατόμου και δε λέω καλή η ψυχανάλυση άλλα εμείς ΑΝΤΕΡΑ θέλουμε να δούμε. 

Όταν ήμουν μικρή μου άρεσε να σκοτώνω τζιτζίκια. 

Στο σημείο αυτό αρχίζεις να συνειδητοποιείς ότι το κλισέ που σε βάζει στο τρυπάκι να αναρωτιέσαι εάν το πραγματικό τέρας βρίσκεται έξω από την καλύβα ή είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται μέσα το έχεις δει και αλλού και πολύ καλύτερα εκτελεσμένο.
Εδώ που ήρθες όμως πρέπει να παρακολουθήσεις ορισμένες γελοίες συμπεριφορές και μερικές άκυρες έως αστείες εξομολογήσεις. Κατάλαβες σκουλήκι; 

Και ερχόμαστε στον κύριο πρωταγωνιστή του φιλμ που είναι φυσικά το τερατό-ζωο. 
Πώς άραγε βρέθηκε αυτό το τέρας εκεί; Είναι αποτέλεσμα πειραμάτων ενός μυστικού εργαστηρίου που βρίσκεται στα έγκατα της γης κάτω από το δεξί δεντρόσπιτο; 
Είναι εξωγήινο πλάσμα που ήρθε στη γη με μυστική αποστολή να μετατρέψει τους ανθρώπους σε ζάντες αλουμινίου και ξώμεινε; Μάντεψε, δε θα μάθεις ποτέ! 

Ζωάκι ψάχνει σπίτι. Είναι χαδιάρης, αποπαρασιτωμένος και τρώει μόνος του. 

Υπάρχουν ταινίες που δε σε ενοχλεί αν δε γνωρίζεις για τη  προέλευση του κακού γιατί ο σκηνοθέτης έχει χτίσει τη σωστή ατμόσφαιρα γύρω από αυτό, οπότε ακόμα και να μη μάθεις σου μένει μια καλή αίσθηση στο τέλος. 
Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο φίλος Brett δε τα πάει το ίδιο καλά άρα θα έπρεπε να μας έλεγε έστω κάτι.  

Για να είμαστε όμως ακριβοδίκαιοι το Animal έχει και τα θετικά του στοιχεία. Εκτός από τη κοιλιά που κάνει στη μέση έχει σχετικά καλό ρυθμό που σε κάποιες στιγμές προκαλεί ακόμα και αγωνία, οι σκηνές που το τέρας επιτίθεται είναι διασκεδαστικές και η πλειοψηφία των ηθοποιών τα πάει αρκετά καλά. 

Λίγα πράγματα και καλυμμένα άλλα από το τίποτα καλός και ο φιδές. 

Κουβαλάτε ηλίθιοι τα σακίδια, εγώ έχω βυζγιά 

Το Animal  είναι μια ταινία για ζωόφιλους που δυστυχώς δε ξεπερνά τη μετριότητα. 
Παρόλα αυτά μπορεί να γίνει διασκεδαστική αλλά με την προϋπόθεση να τη παρακολουθήσεις με φίλους - πίτσες - μπύρες ώστε να να γίνει το απαραίτητο τζέρτζελο. 

Αν πάλι είσαι ευαίσθητη ψυχή μπορείς να τη δεις αγκαλιά με το αγαπημένο σου pet, αρκεί να είναι μεγαλόσωμο για να μπεις στο κλίμα 
Εσύ αποφασίζεις. 



3 σχόλια: