Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Next Floor (2008)


Director: Denis Villeneuve
Writers: Jacques Davidts. Phoebe Greenberg
Country: Canada
Release: 2008
Runtime: 11 min

Αν  είσαι φαγανός διάβαινε 
Παρακολουθούμε ένα συμπόσιο στο οποίο είναι καλεσμένοι ένα τσούρμο κυριλέ τύποι. Υπάρχουν σερβιτόροι και maitre που τους περιποιούνται, τους σερβίρουν τα εδέσματα και τους γεμίζουν τα ποτήρια με κρασί.  

Τώρα κάποιοι θα σκέφτεστε ότι σε εμάς που πίνουμε σαν νερόφιδα δε ταιριάζει τέτοιο service γιατί το πιθανότερο είναι να καταλήξουμε με ένα τύπο συνέχεια πάνω από το κεφάλι μας, να μας γεμίζει κρασί χαμογελώντας ευγενικά, την ίδια στιγμή που από μέσα του ρίχνει μπινελίκια.

Μπαηδεγούεη, αυτοί ευτυχώς τρώνε περισσότερο απ' ότι πίνουν. 
Τα εδέσματα ψημένα, ωμά, κομμένα και ολόκληρα, προκαλούν στη πλειοψηφία τους αποστροφή αλλά κανείς δε φαίνεται να το αντιλαμβάνεται. 
Το φαγητό καταφθάνει συνεχώς και σε ποσότητα που η λέξη ''υπερβολή'' ωχριά να περιγράψει.  

Αυτό το γαστριμαργικό όργιο των συνδαιτυμόνων, δεν θα είναι μόνο πολυδιάστατο, θα είναι και πολυεπίπεδο.  
Υπεύθυνος για το πολυβραβευμένο Next Floor είναι ο Καναδός σκηνοθέτης Denis Villeneuve, που δημιούργησε αυτό το μικρού μήκους φιλμ, πριν γίνει γνωστός με επιτυχίες όπως το Incendies και το Prisoners.

Πρόκειται για ένα καυστικό σχόλιο για τον υπερκαταναλωτισμό που παρουσιάζεται μέσα από εναλλασσόμενος οπτικές χιούμορ και δράματος. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι διαφορετικές αντιδράσεις του κάθε καλεσμένου απέναντι στην απληστία. Οι συνέπειες για κάποιους μπορεί να είναι μεγάλες, για άλλους μικρότερες αλλά κανείς δε μπορεί να ξεφύγει από αυτή τη συνεχόμενη κάθοδο. 
Ένα καταπληκτικό φιλμάκι που αξίζει κάθε λεπτό από τα δέκα που διαρκεί στο σύνολο. 
Ειδικά όσοι αγάπησαν το La grande bouffe θα το λατρέψουν! 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου