Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

The Devine Tragedies: Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα η νέα ταινία του Jose Prendes

Σκηνοθέτης: Jose Prendes
Συγγραφέας: Jose Prendes

Σε άγνωστη ακόμα ημερομηνία, αναμένεται η προβολή του -μάλλον- ψυχολογικού θρίλλερ-τρόμου του Jose Prendes, βασισμένη (χαλαρά βέβαια) σε αληθινά γεγονότα.
Ο Jon Kondelik, κάνει την παραγωγή με τον αδερφό του James Kondelik, αλλα κρατάει και έναν εκ των δύο πρωταγωνιστικών ρόλων.
Είναι η ιστορία των ετεροθαλών αδελφών Charles Brubaker και Thomas Lo Bianco, που αισθάνονται τόσο πολύ πιό έξυπνοι απο όλον τον υπόλοιπο κόσμο, που αποφασίζουν να διαπράξουν το τέλειο έγκλημα!!!
Ψάχνοντας να βρούν το κατάλληλο θύμα, πέφτουν επάνω στην Genevieve, που πληρεί όλες τις προϋποθέσεις τους. 
Αλλα φεύ! Ο Αστυνόμος Homer Gaul, βρίσκεται στο κατόπι τους.
Αν σας θυμίζει κάτι η ιστορία μέχρις ενός σημείου, είναι λογικό.
Είναι βασισμένη χαλλλαρότατα στην ιστορία των Nathan Freudenthal Leopold, Jr. και Richard Albert Loeb, 19 και 18 ετών αντίστοιχα, γνωστών ως "Leopold and Loeb", που αποφάσισαν να διαπράξουν το τέλειο έγκλημα στο Σικάγο του 1924, και εκείνοι περνώντας μήνες προσχεδιάζοντας το, και για να δείξουν την απίστευτη κατ'αυτούς πνευματική τους υπεροχή απο όλο τον υπόλοιπο κόσμο.
Το θύμα, ο άτυχος 14χρονος Robert "Bobby" Franks.
Την ιστορία την ξέρουμε όμως, γιατι το 1929 γράφτηκε ως θεατρικό έργο απο τον Patrick Hamilton υπο τον τίτλο "The Rope" και το 1948 γυρίστηκε η ομώνυμη ταινία απο τον Alfred Hitchcock.
Το τρέϊλερ και τα κλίπς που έχουν κυκλοφορήσει, μας παραπέμπουν σε ψυχολογικό θρίλλερ παρά σε ταινία τρόμου, με ιδιαίτερη εμφαση στην αισθητική και την εικόνα!
Μετά το Γαλλοβελγικό Alleluia του Fabrice Du Welz που βγήκε επίσης φέτος, ίσως οι ταινίες με ζεύγη δολοφόνων, να εχουν την τιμητική τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου