Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Οι ταινίες τρόμου του 2016: Α' Μέρος (Ιανουάριος - Μάρτιος)


Το 2016 έφτασε και μαζί του οι νέες ταινίες τρόμου.
Και ναι είναι πολλές.
Για την ακρίβεια, αν υπολογίσουμε αυτές που έχουν ήδη ανακοινωθεί, αφαιρέσουμε ένα 15% που τελικά θα βγει το 2017 και προσθέσουμε άλλες τόσες που θα εμφανιστούν από το πουθενά, έχουμε ένα πολύ καλό νούμερο!
Αποφασίσαμε λοιπόν να εντάξουμε στα θέματα μας ένα preview της νέας χρονιάς, ώστε να γνωρίζετε τι πρόκειται να δούμε και πότε.
Θα αρχίσουμε από το Α' τρίμηνο του 2016 και θα σας παρουσιάσουμε τις ταινίες που θα κάνουν πρεμιέρα έως τον Μάρτιο, σύμφωνα πάντα με τις επίσημες ανακοινώσεις που ισχύουν έως τώρα.
Διαβάστε την υπόθεση, δείτε τα trailers και αποφασίστε ποιες είναι αυτές που σας ενδιαφέρουν περισσότερο.

Intruders


Η Άννα μένει μόνη της όταν χάνει τον αδελφό της από καρκίνο. Εκτός από την απώλεια, πρέπει να αντιμετωπίσει και την αγοραφοβία, που δεν της επιτρέπει να βγει εκτός σπιτιού. Την ημέρα της κηδείας του αδελφού της, τρεις άγνωστοι άντρες εισβάλλουν στο σπίτι με σκοπό να την ληστέψουν και ξαφνικά η Άννα βρίσκεται να παλεύει για τη ζωή της. Η μήπως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι;
Η πρώτη απόπειρα μεγάλου μήκους για τον Adam Schindler, είναι ένα home invasion με την Beth Riesgraf στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η ταινία είναι ήδη διαθέσιμη σε Vod. Δείτε το review μας εδώ

The Veil

Τα μέλη μιας θρησκευτικής αίρεσης αυτοκτονούν. Μοναδικός επιζών ένα κορίτσι, που επιστρέφει 25 χρόνια μετά στον τόπο της τραγωδίας μαζί με ένα τηλεοπτικό συνεργείο. Όμως εκεί τους περιμένει μια τρομακτική αλήθεια. Ταινία του Phil Joanou με τους Jessica Alba, Thomas Jane και Lily Rabe. Θυμίζει λίγο το Sacrament, αλλά η ιστορία τοποθετείται μετά από μια μαζική αυτοκτονία. Μεγάλα ονόματα, καλή παραγωγή, αλλά η ταινία δεν βρήκε το δρόμο για τις αίθουσες. Γιατί άραγε; H ταινία έχει κυκλοφορήσει ήδη σε Vod.


Η ζωή της Laura αναστατώνεται, όταν κάποιος αρχίζει να την παρενοχλεί μέσω Facebook. 
Το χειρότερο όμως είναι ότι πρόκειται για ένα εκδικητικό πνεύμα, που έχει βάλει σκοπό να σκοτώσει εκείνη και όλους τους φίλους της.
Ταινία Γερμανικής παραγωγής, με μια σεναριακή ιδέα που θυμίζει υπερβολικά του περσινό Unfriended. Διαφέρουν όμως στον τρόπο κινηματογράφησης, οπότε όσοι δεν εκτίμησαν το Unfriended λόγω ζάλης, ίσως εκτιμήσουν αυτό. Η ημερομηνία προβολής στις Ελληνικές αίθουσες μεταβάλλεται συνεχώς, αλλά η ταινία είναι ήδη διαθέσιμη σε Vod. 
Jeruzalem

Δυο Αμερικανίδες ακολουθούν έναν νεαρό ανθρωπολόγο σε ένα ταξίδι στην Ιερουσαλήμ.
Οι διακοπές τους όμως θα μετατραπούν σε εφιάλτη, όταν θα αντιμετωπίσουν μια βιβλική καταστροφή.
Found Footage από το Ισραήλ σε σκηνοθεσία των αδελφών Paz. H σύνοψη θυμίζει λίγο το Remaining του 2014 που είναι επίσης Found Footage. Εδώ όμως δεν υπάρχει κάμερα, αλλά υποτίθεται ότι παρακολουθούμε τα γεγονότα μέσα από τα ειδικά γυαλιά (Google Glass) της ηρωίδας. Ενδιαφέρον αλλά αναμένεται πολύ κούνημα! Πρεμιέρα και Vod 22 Ιανουαρίου.
The Boy

H Greta πιάνει δουλειά ως νταντά, αλλά ανακαλύπτει έκπληκτη, ότι το αγόρι που θα φροντίζει, είναι μια κούκλα! Το ηλικιωμένο ζευγάρι που την προσέλαβε, φέρεται στην κούκλα σαν να είναι πραγματικό τους παιδί. Είναι τελικά τόσο τρελοί όσο φαίνονται ή συμβαίνει κάτι πολύ πιο τρομακτικό;
Καινούρια κούκλα στο κουρμπέτι από τον σκηνοθέτη William Brent Bell (Wer 2013). Σεναριακά έχει το ενδιαφέρον του, αλλά η ένδειξη PG-13 μας τα χαλάει. Μακάρι να έχουμε μια εξαίρεση στον κανόνα. 28 Ιανουαρίου στους Ελληνικούς κινηματογράφους.


Martyrs 

Τα νέα για remake της cult ταινίας του Pascal Laugier δεν τα λες καλά. Βιαστική προώθηση, κακή ημερομηνία κυκλοφορίας και αρνητικές οι πρώτες αντιδράσεις του κοινού.
Το σίγουρο είναι ότι θα δούμε κάτι πολύ πιο light από το πρωτότυπο, αφού οι Αμερικάνικες ταινίες έχουν την τάση να είναι πιο εύπεπτες, για να μπορούν να απευθυνθούν σε ένα μεγάλο ποσοστό θεατών.
Δεν πρέπει να είμαστε προκατειλημμένοι αλλά σκούρα τα πράγματα...
Πρεμιέρα 22 Ιανουαρίου,Vod  2 Φεβρουαρίου

Sensoria

Η Caroline, θέλοντας να κάνει μια νέα αρχή στη ζωή της, μετακομίζει σε ένα παλιό διαμέρισμα. Όμως σύντομα θα ανακαλύψει ότι δεν είναι μόνη εκεί. Όπως εκείνη ψάχνει για κάτι νέο, κάτι άλλο ψάχνει γι' αυτή...
Σουηδική ταινία του Christian Hallman, που προβλήθηκε στο Fantastic Fest το 2015.
Η σύνοψη δε λέει και πολλά αλλά το trailer είναι αρκετά ατμοσφαιρικό. Προετοιμαστείτε για μια ταινία με αργό ρυθμό και αρκετό ψυχολογικό δράμα. Vod 22 Ιανουαρίου
M.O.Zh. (The Man in the Orange Jacket)

Ένας απολυμένος υπάλληλος, πηγαίνει στο σπίτι του πρώην αφεντικού του και τον καθαρίζει μαζί με τη γυναίκα του. Έπειτα, εγκαθίσταται στη πολυτελή έπαυλη σαν να μην συμβαίνει τίποτα και απολαμβάνει την πλούσια ζωή. Όμως οι καλές(;) μέρες θα τελειώσουν όταν γίνεται μάρτυρας κάποιων πολύ παράξενων γεγονότων. Αρχίζει να τρελαίνεται ή συμβαίνει κάτι άλλο;
Συμπαραγωγή Λετονίας - Εσθονίας και μάλλον είναι η πρώτη ταινία τρόμου που βλέπουμε από εκεί. Οπότε μια περιέργεια την έχουμε.Vod, 26 Ιανουαρίου



Pride and Prejudice and Zombies

Η νέα μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του βιβλίου της Jane Austen ''Περηφάνια και Προκατάληψη'', διαφέρει από τις προηγούμενες. Σίγουρα θα δούμε αιθέριες υπάρξεις να φλερτάρουν με ευγενικούς νεαρούς, αλλά (ευτυχώς) θα υπάρχουν και μερικά ζόμπια για να σπάει η μονοτονία. Ένα blockbuster που φαίνεται ότι θα είναι περισσότερο action απ' ότι horror, αλλά παρ' όλα αυτά, μπορεί να είναι διασκεδαστικό. Πρεμιέρα 4 Φεβρουαρίου.

Southbound


Πέντε ιστορίες που ακολουθούν τη μοίρα μιας ομάδας ταξιδιωτών, που αντιμετωπίζουν τους χειρότοτερους εφιάλτες τους. Ανθολογία τρόμου από τους Roxanne Benjamin, David Bruckner (V/H/S), Patrick Horvath (The Pact II) και Radio Silence (V/H/S). Οι ανθολογίες είναι δύσκολο είδος γιατί σπάνια είναι όλες οι ιστορίες το ίδιο επιτυχημένες.
To Southbound άφησε γενικά καλές εντυπώσεις στα φεστιβάλ που προβλήθηκε και έχει ένα υποσχόμενο trailer.
Πρεμιέρα 5 Φεβρουαρίου Vod 9 Φεβρουαρίου
Nina Forever

Ο Rob θρηνεί για τον θάνατο της κοπέλας του Nina που σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.
Η συνάδελφος του Holly του συμπαραστέκεται και τελικά γίνονται ζευγάρι. Όμως όταν αποφασίζουν να το πράξουν, τους διακόπτει η Nina, που βρίσκεται πάνω στο κρεβάτι τους εκνευρισμένη και εντελώς νεκρή. Βρετανική κωμωδία-τρόμου, με υπόθεση που έχουμε δει ουκ ολίγες φορές στο πρόσφατο παρελθόν. Βέβαια αυτό που μετράει περισσότερο δεν είναι η ίδια η ιδέα αλλά ο τρόπος εκτέλεσης της.
Πρεμιέρα και Vod 12 Φεβρουαρίου.
Cabin Fever 

Δεκατέσσερα χρόνια μετά από την κυκλοφορία του Cabin Fever, έρχεται το remake σε σκηνοθεσία του Travis Zariwny. Το σενάριο της πρώτης ταινίας έχει χρησιμοποιηθεί ως βάση, αλλά οι σκηνές θανάτου έχουν αλλαχθεί εντελώς. Σύμφωνα με τους δημιουργούς, το φιλμ απευθύνεται σε μια ''νέα γενιά θεατών'', οπότε εμείς τα πουρά ατυχήσαμε!
O Eli Roth δήλωσε ότι ''πρόκειται για μια πολύ διασκεδαστική ταινία''. Για να δούμε αν θα συμφωνήσουμε μαζί του. Πρεμιέρα και Vod, 12 Φεβρουαρίου. Δεν υπάρχει ακόμα διαθέσιμο trailer

Estranged

Μια γυναίκα επιστρέφει στο πατρικό της σπίτι μετά από έξι χρόνια απουσίας. Η αιτία, είναι ένα ατύχημα που την έχει καθηλώσει σε αναπηρική καρέκλα και της έχει προκαλέσει απώλεια μνήμης. Δεν μπορεί να θυμηθεί τους συγγενείς της, που είναι πέραν του δέοντος εκκεντρικοί και αυτό τη γεμίζει με υποψίες.
Τι πραγματικά συμβαίνει σε αυτό το σπίτι;
Η πρώτη σκηνοθετική δουλειά του Βρετανού Adam Levins, είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με σενάριο που όλο και κάτι θυμίζει, αλλά παραμένει ενδιαφέρον.Vod, 16 Φεβρουαρίου.

The Witch

Νέα Αγγλία 1630. Μια οικογένεια ζει σε ένα απομονωμένο σπίτι στο δάσος. Όμως οι καλλιέργειες τους δεν πάνε καλά και το μωρό τους εξαφανίζεται. Σύντομα ο φόβος θα τους κυριεύσει και θα στραφούν ο ένας εναντίον του άλλου. Το ''The Witch'' εντυπωσίασε στο Sundance και ο πρωτοεμφανιζόμενος Robert Eggers κέρδισε βραβείο σκηνοθεσίας. Μια από τις πολυ-αναμενόμενες ταινίες της χρονιάς. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν θα είναι τρομακτική, αλλά σίγουρα θα είναι πολύ ατμοσφαιρική. Πρεμιέρα 19 Φεβρουαρίου.
The Forest

Η Sara, αναζητεί στην Ιαπωνία τη δίδυμη αδελφή της που εξαφανίστηκε. Η έρευνα την οδηγεί στο δάσος Aokigahara, που λέγεται και ''Δάσος των Αυτοκτονιών'', αφού πολλοί άνθρωποι έχουν δώσει τέλος στη ζωή τους εκεί. Η Sara θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις βασανισμένες ψυχές των νεκρών για να μπορέσει να μάθει την αλήθεια. Πρώτη μεγάλου μήκους ταινία για τον Jason Zada, με την Natalie Dormer στον πρωταγωνιστικό ρόλο. PG-13 και εδώ, οπότε κρατάμε μικρό καλάθι.
25 Φεβρουαρίου στους Ελληνικούς κινηματογράφους.


Victor Frankenstein

Ακόμα μια μεταφορά του μυθιστορήματος της Mary Shelley σε σκηνοθεσία Paul McGuigan. Πρωταγωνιστούν ο James McAvoy ως Victor Frankenstein και ο Daniel Radcliffe στο ρόλο του βοηθού του, Igor.
Η ιστορία παρουσιάζει την φιλία των δυο αντρών που μοιράζονται ένα κοινό όραμα: να βοηθήσουν την ανθρωπότητα με την έρευνα τους γύρω από την αθανασία. Βέβαια όλοι γνωρίζουμε ότι τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα φαντάζονταν.
25 Φεβρουαρίου στους Ελληνικούς κινηματογράφους.

Kill Or Be Killed


Το φθινόπωρο του 1900, ο Claude Barbee οδηγεί την συμμορία του στο Τέξας, για να βρουν τα κρυμμένα λάφυρα μιας παλαιότερης ληστείας τραίνου. Σύντομα όμως αντιλαμβάνονται ότι ο βασικός τους εχθρός δεν είναι ο νόμος, αλλά υπάρχει μια πολύ χειρότερη απειλή. Γουέστερν - τρόμου, που θα δούμε καπάκι μετά το περσινό Bone Tomahawk. Ευχάριστα τα νέα για τους οπαδούς των γουέστερν, καθώς φαίνεται ότι το είδος μπορεί να συνδυαστεί αποτελεσματικά με τον τρόμο και να έρθει ξανά στο προσκήνιο.
Πρεμιέρα και Vod, 1 Μαρτίου

Emelie (2015)


Ένα ζευγάρι, θέλει να γιορτάσει την επέτειο του αλλά η babysitter τους δεν μπορεί να εργαστεί την συγκεκριμένη μέρα. Προσλαμβάνουν λοιπόν μια φίλη της ως αντικαταστάτρια. Όλα βαίνουν καλώς, αλλά στην πορεία η νέα babysitter εκδηλώνει παράξενη συμπεριφορά και τα παιδιά αρχίζουν να ανησυχούν. Ποιες μπορεί να είναι οι πραγματικές προθέσεις της μυστηριώδους γυναίκας;
Tαινία με τρελαμένη babysitter. Μια ιδέα που προκαλεί deja vu αφού την έχουμε δει πολλάκις. Λέτε η συγκεκριμένη ταινία να μας επιφυλάσσει καμία έκπληξη;
Πρεμιέρα 4 Μαρτίου

The Other Side Of The Door

Η Maria και ο Michael, χάνουν το μικρό τους γιο σε ένα τρομερό ατύχημα.
Η συντετριμμένη μητέρα, αποφασίζει να λάβει μέρος σε μια τελετή, με την οποία οι νεκροί μπορούν να έρθουν για λίγο πίσω στη ζωή. Όμως η Maria θα κάνει ένα τρομερό λάθος, που θα διαταράξει την ισορροπία μεταξύ νεκρών και ζωντανών.
Η νέα ταινία του Βρετανού Johannes Roberts (Storage 24) έχει κλισεδιάρικο σενάριο, οπότε ελπίζουμε να τη σώσει η σκηνοθεσία.
Πρεμιέρα και Vod, 11 Μαρτίου
10 Cloverfield Lane

Μια γυναίκα ξυπνά σε ένα υπόγειο οπού κρατείται από έναν άγνωστο άντρα. Εκείνος της λέει ότι της έσωσε τη ζωή και ότι ο κόσμος έχει καταστραφεί. Είναι όμως πράγματι έτσι; Ο J.J Abrams έκανε την έκπληξη και οκτώ χρόνια μετά την κυκλοφορία του Cloverfield, παρουσιάζει έναν ''συγγενή εξ' αίματος''.
Δεν γνωρίζουμε λοιπόν αν πρόκειται για sequel, prequel ή spin-off και θέλουμε πολύ να το ανακαλύψουμε! Η ταινία αναμένεται να είναι θρίλερ επιστημονικής φαντασίας και όχι τρόμου, αλλά το teaser είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον. Πρεμιέρα 11 Μαρτίου

The Invitation

Ο Will χάνει το παιδί του και η γυναίκα του Eden τον εγκαταλείπει. Λίγα χρόνια μετά, η Eden επιστρέφει εντελώς αλλαγμένη με τον νέο της σύζυγο. Διοργανώνει ένα δείπνο στο σπίτι της και μεταξύ άλλων φίλων καλεί και τον Will για να επανασυνδεθεί μαζί του. Όμως κατά τη διάρκεια του δείπνου, εκείνος υποπτεύεται ότι η Eden και ο σύζυγος της έχουν διαβολικά σχέδια για τους ανυποψίαστους καλεσμένους τους. Ψυχολογικό θρίλερ χαρακτήρων σε σκηνοθεσία της Karyn Kusama. Απ' ότι καταλαβαίνουμε η πλοκή θα εκτυλίσσεται σε ένα σπίτι και τον πρώτο λόγο θα έχει το μυστήριο. Πρεμιέρα και Vod, 25 Μαρτίου.



Αυτές ήταν οι ταινίες του πρώτου τριμήνου του 2016.
Σίγουρα δεν τις έχουμε αναφέρει όλες, αφού θα υπάρξουν και ορισμένες που δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα.
Εγώ έχω ξεχωρίσει ήδη κάποιες και ανυπομονώ να τις δω.
Εσείς;

5 σχόλια:

  1. Aπό όλα αυτά, μόνο τα Southbound, the witch, 10 cloverfield lane και the invitation, μου τράβηξαν το ενδιαφέρον και τα σημείωσα. Ας ελπίσουμε να βγει κάτι καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολύ καλό το invitation, συνεχίστε την καλή δουλειά! σάς ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ξεχωρισα the other side of the door,10 cloverfield lane,invatation να δουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή