Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Dementia (2015) Έρχεται τον Δεκέμβριο.

Gene Jones. Σας λέει τίποτα? Μπορεί όχι, αλλά ίσως τον θυμάστε ως το κεντρικό πρόσωπο και γκουρού της αίρεσης στο Sacrament (2013) του Ti West.
Ηταν ο τύπος που έκλεψε την παράσταση στην ταινία, (για να μην πω την έσωσε)
Με την βλαχοπροφορά του πλανόδιου πλασιέ λιπασμάτων και την άπειρη ηρεμία και αγάπη για τα "παιδιά" του.
Ε, λοιπόν, θα τον ξαναδούμε στο Dementia.
Πρόκειται για ένα θρίλερ που οι δημιουργοί μας έχουν ήδη προϊδεάσει οτι θα μας θυμίσει το Misery. προφανώς για να αποφύγουν τις "κακές" συγκρίσεις μετά και τις κατηγορίες αντιγραφής.

Ο Gene Jones θα παίζει τον Τζώρτζ, έναν βετεράνο του Βιετνάμ, πλέον στις αρχές της γεροντικής άνοιας λόγω μιας σοβαρής καρδιακής προσβολής.
Ο μάλλον αποξενωμένος γιός του, με τον οποίο προσπαθεί να επανασυνδεθεί, όπως και με την εγγονή του, προλαμβάνουν την Μισέλ, μια Νοσοκόμα να τον φροντίζει, μένοντας εκεί.


Τον ρόλο τσέπωσε η Kristina Klebe, με προϋπηρεσία στο Proxy αλλά και πρόσφατα στο Tales of Halloween
Εδώ θα είναι η γλυκυτάτη και ευγενεστάτη νοσοκόμα αλλά φαινομενικώς.
Αναμένουμε κλείσιμο στο κελλάρι και βασανιστήρια τύπου Misery αλλά ίσως και Audition.
Θα δείξει.
Την παραγωγή υπογράφουν οι δύο παραγωγοί του Contracted (2013) και του Contracted Phase II (2015), Raphael Margules και J.D. Lifshitz.
Τακιμιάσανε και με τον Διευθυντή φωτογραφίας των δύο ταινιών Mike Testin, και του λένε, δεν έρχεσαι να το σκηνοθετήσεις ρε μόρτη?
Μέσα ναούμε τους λέει αυτός και ιδού το αποτέλεσμα.
Την ταινία την μάζωξε η IFC Midnight, και θα μας την σερβίρει σε περιορισμένη προβολή αλλά και VOD την ίδια μέρα, στις 4 Δεκεμβρίου.
Με την άνοια ως κύριο θέμα και τίτλο, δεν περιμένουμε τόσο αίμα και βασανιστήριο, αλλά ίσως περισσότερο ψυχολογικό βασανιστήριο, παιχνίδια με την φθίνουσα μνήμη του θύματος και λοιπά. Με λίγα λόγια, ενδεχομένως να τον έχει βάλει κάτω η νοσοκόμα και να τον τρολλάρει μέχρι θανάτου.
Ούτως ή άλλως, το Misery είναι τόσο γνωστό, που δεν θα αποτολμούσαν ευθεία σύγκριση.
Αναμένουμε ισχυρό Plot Twist.
H 4η Δεκεμβρίου είναι κοντά.
Ίδωμεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου