Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Wtf! (2017)

Σκηνοθέτης: Peter Herro
Χώρα: Η.Π.Α
Budget:  Δυό πιτόγυρα τη μέρα έκαστος πρωταγωνιστής
Release: 2017
Runtime: 80 mins
Καταλληλότητα: Όλοι, εκτός των υποφέροντων απο αλλεργία εις κώλους ή ταινιών αυτού.



Εικοσάχρονοι κολλεγιόπαιδες. Σε Σπρίνγκ Νπρέηκ, για τους μή κατέχοντες, σα να λέμε παρατεταμένη πενταήμερη ένα πράμα. Ξέρετε, κει που ξεσαλώνεις, προσπαθείς να πχιουδίξεις την γκομενίτσα που σου γυάλισε αλλα τελικα απλα ξοδεύεις όλα τα λεφτά της βδομάδας για να την κάνεις λιάρδα και την πηδάει άλλος ΑΦΟΥ εχει ξεράσει πάνω σου. Αρκετά με τις παιδικές πληγές όμως.
Βυζγιά. Μόνο στην αφίσσα.
Εικοσάχρονοι νορμάλ νέοι ενήλικες που θένε να ξεσαλώσουν στο σπρίνγκ μπρέηκ τους. Τι πιο νορμάλ λοιπόν από το  να αποφασίσουν να το περάσουν σε ένα (πάμε όλοι μαζί) ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ. Ε, ναί. Πού αλλού?
Καλώς τα σίτη μπώηζ. 10$ η πίπα.
Η απόφασις για να είμαι δίκαιος έχει βέβαια μιαν βάσιν, καθότι
στην παρέα βρίσκεται και η Ρέητσελ, η οποία είναι η μοναδική επιζήσασα από μια αιματοβαμμένη σφαγή σε ένα (πάμε όλοι μαζί) ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ τρία χρόνια πρίν.
Τι πιο λογικό λοιπόν να θέλει να ξαναβρεθεί με τις ίδιες ακριβώς συνθήκες σε ένα (πάμε όλοι μαζί) ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ και πάλι για να ξεπεράσει το πρόβλημά της?
Ο βενζινάς υπάρχει, προειδοποιεί, απο ρηξικέλευθη θέση!
ΚΑΘΙΣΤΟΣ. Το μόνο καινουριο της ταινίας.

Η συνέχεια μπας και είναι προδιαγεγραμμένη?
Μην ξαναγίνει αιματοβάψιμο εσωτερικών και εξωτερικών χώρων τιμαί λογικαί, δώρο η εξαφάνισις των ενοχοποιητικών στοιχείων?
Λές?

Οι παρέες σε αυτές τις ταινίες αποτελούνται στάνταρ απο τους εξής: Το ξέκωλο, Την σχεδόν παρθένα ή έστω σοβαρή πλήν καλο γκομενάκι, το σφίχτη, τον αγάμητο μαλάκα. Εκεί προστίθενται ενίοτε και μερικοί ακόμα ειδικά αν θές να αιματοβάψεις λίγο περισσότερο, ή δεν εχεις διαλόγους να βάλεις σε τόσο λίγα άτομα. Εδω λοιπόν έχουμε και το άλλο ξέκωλο, τον Α! Ηταν κιαφτόςεκεί? και τον μαλακομπούκωμα.
ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ είπα,
δεν είπα καλύβα. Απο κομφόρ, έχουμε.
Όχι, χέστηκα για τα ονόματα. Δεν παίζουν και κανένα ρόλο.
Οταν κάνεις μια ταινία σε ένα (πάμε όλοι μαζί) ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ και βάζεις εκ των προτέρων στο σενάριο όλα τα κλισέ, ε, ο άλλος πάει να το δεί γιατι περιμένει και το ένα κατιτίς που θα διαχωρίζει αυτήν την συγκεκριμένη ταινία απο τις άλλες 837.184 με το ίδιο θέμα. πλοκή και υπόθεση.
Ας γαμήσουμε και κάτι άλλο
πέραν της υπομονής των θεατών
Οπότε εδώ, περιμένεις κάτι έστω αντίστοιχο, ή και καλύτερο ακόμα απο το Cabin in the Woods (2012) το οποίο, όταν πρωτοείδα, δεν μου άρεσε, αλλά μετά, όταν κατακάθησε μέσα μου μπόρεσα να το εκτιμήσω σε όλο το σοβαρό και κωμικότατο εύρος του. Ε, περιμένεις κάτι αντίστοιχο. Ή περιμένεις παρωδία. Ή περιμένεις πολύ αίμα. Ή το 815 Ταύρος-Γουδή που επιμένει να μην είναι ποτέ στην ώρα του.
Ρε σείς, ας πιούμε κάτι...
Ρε σείς, ας πιούμε κάτι ακόμα...
Περίμενε. Θα απογοητευτείς περισσότερο και απο το να περιμένεις το 815, Παραμονή Χριστουγέννων, με χιόνι, τη μέρα που σου κλέψαν το μπουφάν και το σώβρακο, σε έδειραν στη στάση και σου κλέψαν τα παπούτσια, και σε παράτησαν δεμένο σε -2°C.
Άν είστε απο αυτούς που ψιλοψάχνονται να βρούν "ποιός ειναι ο δολοφόνος" σε Τρόμου και αστυνομικά, θα τον βρείτε σχεδόν με τη μία.
Ρε σείς, δεν ήπιαμε τίποτα...
Αν σαν κι εμένα καθαρίζετε τα μυαλά σας απο περιττές σκέψεις δια μέσου μιας πρακτικής διαλογισμού, χαμομηλιού και ναρκωτικών για να σας έρθει απότομα, και πάλι θα τον βρείτε με τη μία.
Δέ σώζεται ο πράμας με τίποτα.
Για να αποδώξω τα εύσημα όμως, το πλώτ έχει και το τουίστ του.
Το θέμα είναι, οτι όπως πολλά αποτυχημένα σενάρια με καλή κεντρική ιδέα, οι δημιουργοί ξεκίνησαν με την προαναφερθείσα καλή ιδέα, και μετά άρχισαν να ψάχνονται για το πώς να την κάνουν υπόθεση και ΤΕΛΟΣ πως να την κάνουν σενάριο.
Μανάρη, αυτοί μεθύσανε,
πάμε να σου δείξω τα μακρυά μου δάχτυλα.
Όπερ σημαίνει, οτι ξεκίνησαν -ορθά- απο το τέλος, αλλά στην πορεία, απλά γέμισαν την ταινία με ανούσιες σκηνές, υπάρχουσες μόνο και μόνο για να γεμίσουν κάπως το χρόνο.
Αίμα γενικώς, ανύπαρκτο.
Πράγμα απαράδεκτο για ταινία σε (πάμε όλοι μαζί) ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ. Οχι ρε φίλε, εκεί ξερογό, εχει βγεί ο Τσέησων, έχει έρθει ο Λέδερφέσης, και ένα σωρό άλλοι τακτικοί θαμώνες. Δε μπορεί να κάνεις ταινία σε (πάμε όλοι μαζί) ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ χωρίς ούτε λεφτά για κέτσαπ.
Αγωνία? Μηδενική.
Οταν ο πιό καλός κώλος της ταινίας είναι Αντρικός,
κάτι δεν πάει καλά...
Εν μέρει επειδή ο άπειρος σκηνοθέτης δέν τό'χει με το είδος αφετέρου επειδή δεν υπήρχαν καν σκηνές με υλικό για αγωνία.
Το προαναφερθέν τουίστ του πλώτ, υπάρχει μεν, αλλά δεν αρκεί.
Πρέπει να είναι ΠΟΛΥ ανατροπή για να αποφασίσεις οτι καλώς περίμενες σχεδόν μιάμιση ανούσια ώρα για να το δείς.
Η ταινία βγήκε τον Αύγουστο κατευθείαν σε VOD, πράγμα που την καθιστά εκ των προτέρων σε κατηγορία B-Movie και όχι Ίντυ ή κάτι τέτοιο, και είναι καλό για μάς γιατι αν την εβλεπες σινεμά, και θάκλαιγες τα λεφτά σου και δεν θα μπορούσες να περάσεις στο γρήγορο ας πούμε 4,5 λεπτά σκηνή οπου ο σφίχτης ο αγάμητος και ο Α!Ητανκιαφτόςεκεί? μαλακιζονται μπαφίζοντας άνευ ουσίας για να γεμίσει ο χρόνος και να φτάσει η ταινία την 1:20 ώρες.
Όλη η ταινία είναι αυτουνού. Ναί, του Κώλου.
Τον σκηνοθέτη δεν τον ξέρουμε, κατι κλιπάκια έχει κάνει όλα κι όλα, και δεν διαφαίνεται οτι θέμε να τον μάθουμε στο μέλλον. Γιατί και χωρίς λεφτά, και χωρίς σενάριο, και με χίλια δυό προβλήματα, ο ΚΑΛΟΣ σκηνοθέτης έστω και άπειρος, θα βρεί τον τρόπο να περάσει το στύλ του και να φανεί λίγο παραπάνω όπως πρέπει.
Στροφή στην εφφεδική πχιότητα. Κόστισε τρία πιτόγυρα.
Το συνεργείο δεν εφαγε εκείνη τη μέρα.

Εδώ, δεν...

Πρωταγωνιστές επίσης δεν ξέρουμε και δεν θεμε να μάθουμε, ούτε ενα καλό κωλαράκι εν ολίγοις.

Με λίγα λόγια:
Κετσέ, Θα σε μηνύξω.
Ντιμπούτζιξες.

ΜΑΛΑΚΙΑ.
Ναί, το λέω ανερυθρίαστα και συνειδητοποιώντας όλες τις νομικές κυρώσεις που μπορεί να επιφέρει μια δήλωσις τέτοιου τύπου.
Αλέξη, βάλε κεμένα στη Μήνυξη.

Ητοι το να βγεί ο Κούγιας και να με κατηγορήσει οτι τον έδειρα.

Θα το πρότεινα, εαν η ΜΟΝΑΔΙΚΗ αλλη οπσχηών για σπατάλη του βραδιού σας θα ήταν το σιδέρωμα, το άλλαγμα πάνας τυχαίου υπέργηρου στο ΚΑΠΗ, η γλυπτική με πρώτες ύλες απο τη μύτη σας, ή η παρακολούθηση χάηλάητς απο φημισμένες ατάκες του Μπογδάνου.

Συνοδεία προτείνεται κάτι διαιτητικό και άγευστο.
Πιείτε νερό.
Η ακόμα καλύτερα αναπνεύστε απλώς.
Με ανακούφιση.
Στο τέλος της ταινίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου