Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

Tonight She Comes (2017)

Σκηνοθέτης: Matt Stuertz
Συγγραφέας: Matt Stuertz
Budget:  Ενα ντόνατ ο καθένας το πρωί και καφέ. Και μια κρέμα συσφιξης για Βυζγιά.
Release: 2017
Χώρα: H.Π.Α
Runtime: 84 mins
Καταλληλότητα:
Γερμανία: 18
Η. Βασίλειο: 18

Ο νέος πάρτ τάημ ταχυδρόμος του χωριού, παραδίδει γράμματα, ενω ο φίλος του μαλακίζεται στο πίσω κάθισμα. (Σοβαρά)
Σε κάποια στιγμή που τον μαλάκα φίλο τον πιάνει χέσιμο και πάει να ανακουφιστεί στη φύση της Μοντάνα (ή όπου σκατά βρίσκονται οι κωλόβλαχοι) πάει μόνος σε ένα σπίτι, και αφού δεν βρίσκει κανέναν να παραδώσει το γράμμα, ρίχνει έναν ύπνο στην αυλή. (Σοβαρά)
Οι φίλες της εκλιπούσας κατοίκου της οικίας, έρχονται για σουκού, και πρίν κάν την ψάξουν ξεβυζώνονται για μπάνιο στη λίμνη. (Χειμωνιάτικο)
Η προαναφερθείσα εκλιπούσα κάτοικος, βρίσκεται ως ξεβύζωτο πτώμα στο δάσος απο τον προαναφερθέντα Χέστη.
Πλήν όμως, το πτώμα δεν είναι και τόσο πτώμα, σηκώνεται με ορεξούλες, και κατευθύνεται με σαφείς και κακές προθέσεις προς το σπίτι.
Απο δώ και πέρα συμβαίνει κατα κόρον ένα και μόνο ένα πράγμα.
Ή μάλλον ΔΥΟ.
ΒΥΖΓΙA

Ας το αντιμετωπίσουμε σαν ταινία πρωτίστως.
Πράγμα εξαιρετικά δύσκολο, πιστέψτε με.
Η Ταινία, προσπαθεί να είναι μια κλάσηκ ιστορία Μπάκγουώτερ, Κάλτ, Χίλμπίλη. Οπερ σημαίνει, καράβλαχοι σατανιστές ή κάτι αμυδρά παρόμοιο, που κάτι κάνουν και γίνονται όλα μουν... Βυζγιά.
Δεν εχουν ΟΛΟΙ ενα κυάλι μαζί?
Για ώρα ανάγκης...
Σαν αυτή...
Εδώ, ο Σκηνοθέτης (που φυσικά είναι παντελώς και παγκοσμίως άγνωστος και έτσι τον κόβω να παραμένει) είναι ουάν μαν σόου, έχει γράψει και σενάριο, και έχει κάνει και το μοντάζ.
Ξεκινάω λοιπόν απο τα καλά: Δεν έχω να του προσάψω κάτι κακό στα τεχνικά/αισθητικά  θέματα σκηνοθεσίας και μοντάζ. Εχει καλές γωνίες, καλή διδασκαλία Ηθοποιών, γρήγορο μοντάζ και δράση όπως θα έπρεπε, και γενικά, είναι μια χαρά. Οχι κάτι εξαιρετικό, αλλα ανω του επαρκούς.
-Πούτσος είναι αυτό ρε σύ?
-Μπά. Μάλλον Κοκοβιός.
Το σενάριο τώρα. Είναι μάλλον οτι πιο ηλίθιο έχω δεί. Και οχι για το θέμα του ή τις επιμέρους σκηνές ή τους διαλόγους που είναι λίαν επιεικώς γελοίοι.
Μακούτε? Βοηθήστε με,
ολα εδώ εγιναν Μουνί.
Ειναι σκηνές ή γενικά φάσεις ρε παιδάκι μου σε ταινίες που μπορει να είναι αδικαιολόγητες ή υπερβολικές, αλλα εκεί, θέλει τη μαγκιά του, να δειχτεί κάπως για να ΜΗΝ δώσει βάρος ο θεατής.
Εδω γίνεται το αντίθετο. Ειλικρινά δεν ξερω τι προσθέτει το να δούμε πέντε πλάνα απο την αρχή της ταινίας τον συνοδηγό να μαλακίζεται στο πίσω κάθισμα.
Κοιμάται ή πόθανε?
Τεσπα, ας ξεβυζωθούμε.
Το οτι είναι εφταμάλακας
μπορει να φανεί και αλλιώς.
Επίσης, αν ήμουν Πάρτ Τάημ ταχυδρόμος που ψάχνεται για μόνιμη θέση, ίσως λέω ΙΣΩΣ δεν θα την άραζα για ύπνο στην αιώρα του σπιτιού απο το οποίο λείπει ο ιδιοκτήτης εν μέσω εργάσιμης ημέρας.
Τώρα, με το Νέο Αει Φών 8, Δώρο ενα ζευγάρι ΒΥΖΓΙΑ.
Αν έβλεπα την φίλη μου που ψάχνω να βρώ εδώ και ώρες και υποτίθεται ανησυχώ, να βγαίνει απο την λίμνη γεμάτη αίματα (όχι το νερό της λίμνης ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΒΓΑΛΕ, είναι ανεξίτηλα) ΔΕΝ θα επικεντρωνόμουν στο γεγονός οτι είναι ξεβύζωτη, αλλα θα προσπαθούσα να μάθω τι είναι τα αίματα, αντί να πιάσω ενα κουπί να την πλακώσω στις γρήγορες.
Οταν βλέπεις εναν τύπο απο την άλλη να κινείται σαν ρομπότ ή γκολεμ ξερω γω, μάλλον θες να μάθεις το γιατί. Το οτι ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ το γιατί το είχες γράψει σε μια υποσημείωση του σεναρίου, ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ οτι το καταλαβαίνει και ο θεατής. ΗΛΙΘΙΕ.
Μια για το μπαμπά Νυαρλαθοτέπ, μια για τη Μαμά...

Να σημειωσω σε αυτό το σημείο, οτι το στίψιμο ταμπόν σε δισκοπότηρο ΔΕΝ προκαλεί τρόμο. Απλα αηδία στην καλύτερη.

Με λίγα λόγια, θέμα και σενάριο δεν εχουν απλά μερικές τρύπες, έχουν τόσες όσες και οι επιδοξες συνοδοί στο Πανελλήνιο Συνέδριο Εφοπλιστών μαζεμένες.
Πράγμα που μας ξαναφέρνει στο βασικο ατου της ταινίας.
ΤΑ ΒΥΖΓΙΑ
Με κάθε μπουκάλι κέτσαπ, δώρο ΒΥΖΓΙΑ
Νομίζω η ταινία, είτε έγινε για να δείξει Βυζγιά, είτε καθ οδόν ο δημιουργός κατανόησε οτι το σενάριό του ούτε τρομακτικό είναι, ούτε νόημα βγάζει, και είπε να το διανθίσει με οσο περισσότερα Βυζγιά μπορούσε.
Με ενα τόνο καυσόξυλα, δώρο ΒΥΖΓΙΑ.
Η αίσθηση που σου μένει, είναι οτι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ στη μισή ταινία βλέπεις πλάνα με Βυζγιά.
Με κάθε φύτευση δέντρου,
δώρο ΒΥΖΓΙΑ.
Πράγμα που αν το μετρήσουμε, σίγουρα θα απέχει απο την αλήθεια, αλλα η αίσθηση παραμένει.
Με κάθε κούφωμα αλουμινίου,
δώρο ΒΥΖΓΙΑ.

Θα μου πείς τώρα, "Ρε Ευτέρπη, Ατρασήσε, σε μπράζ δηλαδής να Βλέπς Βυζγιά?"
"Οχι" Θα απαντήσω, "Αλλα Υπάρχει και το Γιουπωρν και διαλέγω και μέγεθος"
ΤΑΙΝΙΑ ΤΡΟΜΟΥ ΕΚΑΤΣΑ ΝΑ ΔΩ ΡΕ.
Με κάθε διαμονή σε κάμπινγκ.
δώρο ΒΥΖΓΙΑ.
Όπως και διάφοροι άλλοι, (δεν νομίζω πολλοί) που άρχισαν να βλέπουν την ταινία απο τον Οκτώβρη του 16' που άρχισε το κλάσηκ τριγύρισμα στα διάφορα Φεστιβάλ, προς Άγρα διανομέα.
Πράγμα που επετεύχθη μόλις τον Ιούλιο του 17 με DVD Release στη Γερμανία!!!
Το IMDb αναφέρει μια περιορισμένη διανομή στις ΗΠΑ το Σεπτέμβρη, αλλα αυτό σημαίνει προφανώς "Ρε μαλάκα, βρήκα ενα ανεξάρτητο σινεμά στο Πικρουνμπουργκ της Τζώρτζγιας που δέχεται να παίξει την ταινία δύο μέρες" ή κάτι ανάλογο.
Ευχαριστώ θεία, Θείε, Ξαδερφε, Μικρανηψιά,
Μπατζανάκη, και κάποιον με κουστούμι καγκουρω.
Οι ηθοποιοί έιναι όλοι φυσικά παντελώς άγνωστοι, και τους κόβω να αγοράζουν μελλοντικά κάθε κόπια της ταινίας προσπαθώντας να εξαφανίσουν τα πειστήρια του αμαρτωλού παρελθόντος τους.
Εν τω μεταξύ, απο επαγγελματική διαστροφή, ρίχνω πάντα μια ματιά στους τίτλους τέλους. Εδώ εχουν ενα αναμενόμενο περίεργο. Ευχαριστήρια διάφορα, μέσα στον ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ κόσμο του συνεργείου. Τα οποία ευχαριστήρια είναι τα περισσότερα σε διάφορους με το ίδιο επίθετο με τον δημιουργό Matt Stuertz.  Κοίτα να δείς σύμπτωση ρε παιδάκι μου. Δεδομένου οτι τέτοια ευχαριστήρια δίνονται είτε σε χρηματοδότες, είτε σε διάφορους που βοήθησαν είτε με χώρο είτε σε καποιο άλλο είδος τσάμπα, μένουμε στην σύμπτωση. Φήμες οτι ο δημιουργός έκανε την ταινία στο κωλοχώρι του, με λεφτά απο όλο το σόι, κρίνονται ως ανακριβείς.


Με κάθε Βυζί,
δώρο ΒΥΖΓΙΑ.
Ε, σε αυτήν την ταινία, δεν υπάρχει απλώς μνεία στα Βυζγιά, η ταινία ΕΙΝΑΙ Βυζγιά.

Τα οποία ανήκουν στην Διδα Dal Nicole, παντελώς άγνωστη και άπειρη, τα κόβω στο περίπου 34C αλλα δεν είμαι και σίγουρος, συνήθως ξέρετε, μετράω με το χέρι...

Παρ'όλα αυτά, θα εντάξουμε τα συγκεκριμένα Βυζγιά στα θετικά της ταινίας.

Τι είπα? Λάθος.
Ειναι το ΜΟΝΟ θετικό της ταινίας.

Απο τα άνωθεν, ίσως βγάλατε το συμπέρασμα οτι η ταινία ειναι τέτοιο χάλι που δεν αξίζει να χάσετε το χρόνο σας μαζί της.
ΛΑΘΟΣ.
Θα του ιδίτε γιατι αλλιώς θα σας αφαλουκόψου.
Η ταινία είναι τόσο περισσότερο χάλι απο όσο νομίζετε που ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να την δείτε.
Ειναι συγκεκριμένα η δεύτερη μόλις ταινία που θα της βάλω διπλή βαθμολογία.
Ενα στρογγυλό μηδενικό αν την κρίνω ως ταινία, και ενα ακόμα στρογγυλότερο πεντάρι (ΝΑΙ) αν την κρίνω ως διασκέδαση.
Είναι η ταινία που ακόμα και ο άπειρος στις ταινίες τρόμου και τα κλισέ τους, θα μένει κάθε τρισίμισι λεπτά παγωτό με την κλάσηκ εκφραση Waddafuck Did I Just See? ζωγραφισμένη στο παγωτ... πρόσωπό του.

ΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ.
Δείτε το και δεν θα χάσετε. Σιριουσλι.

Δείτε τοι με πίτσες και μπύρες, εν είδει Ντέρμπυ, αλλα οι με πιο ευαίσθητα στομάχια να εχετε τελειώσει το φαί στη μια ώρα πρίν τα ταμπόν.

Απο την άλλη αν έχετε ευαίσθητα στομάχια, τι τις θέτε τις ταινίες τρόμου ρε ταγάρια?

Κατακλείδα:
ΔΕΙΤΕ ΤΟ
Δια την καλλιτεχνικήν αξίαν της ταινιός:
 Συνυπολογίζοντας τον παράγων "Διασκεδασις"

6 σχόλια:

  1. Xaxaxaxax BUZGIA ALL OVER THE WORLD��

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε μου τα πές όλα. Το χα υποτιτλίσει το εργάκι γιατι ήθελαν να το δούν κάποια παιδιά. Είπες ακριβώς αυτό που σκεφτόμουν. Θα θελα να δώ και άλλες καμενιές απο τον εν λόγο σκηνοθέτη, θα χει χαβαλέ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πήγα να απαντήσω οτι μετα βίας το είδα, πόσο μάλλον να το έκανα δουλειά, αλλα δεν θα ηταν ακριβες. ΔΕΝ το είδα μετα βίας, το είδα κλαίγοντας απο τα γέλια, αλλα να το δούλευα ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

      Διαγραφή