Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Οι ταινίες τρόμου του 2016: Β' Μέρος (Απρίλιος - Ιούνιος)


Το πρώτο τρίμηνο του 2016 δεν τα πήγε και πολύ καλά.
Είδαμε σχετικά λίγες ταινίες τρόμου και αυτές που ξεχώρισαν ήταν ελάχιστες.

Αυτό βέβαια ήταν αναμενόμενο και είναι πολύ νωρίς να βγάλουμε συμπεράσματα, καθώς τα καλύτερα μας τα αφήνουν πάντα για το τέλος.

Στο δεύτερο τρίμηνο του 2016, υπάρχουν κάποιες καλές προτάσεις.
Ακολουθούν οι πρεμιέρες από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο, σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία που ισχύουν έως τώρα.

Darling 

Μια νεαρή γυναίκα, προσλαμβάνεται ως επιστάτρια σε ένα παλιό αρχοντικό που φημολογείται ότι είναι στοιχειωμένο.
Αν και μαθαίνει ότι η προκάτοχος της αυτοκτόνησε, δεν πτοείται και δέχεται τη δουλειά. Μόνη της στο αχανές κτήριο, αρχίζει να βασανιζεται απο παρεσθήσεις και η κάθοδος στην τρέλλα είναι αναπόφευκτη.
Η νέα ταινία του Mickey Keating, είναι ένα ασπρόμαυρο ψυχολογικό θρίλερ. Ομολογουμένως το trailer, εξάπτει την περιέργεια. Πρεμιέρα 1 Απριλίου

Somnia (Before I Wake)

H Jessie και ο Mark, αποφασίζουν να υιοθετήσουν ένα ορφανό αγόρι τον Cody.
Το παιδί όμως φοβάται να κοιμηθεί τα βράδια και όταν οι γονείς του το αντιλαμβάνονται υποθέτουν ότι οφείλεται σε ψυχολογικά αίτια. Αλλά η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική: τα όνειρα που βλέπει ο Cody κατά την διάρκεια του ύπνου του, γίνονται πραγματικότητα! Το κακό είναι ότι ανάμεσα στα όνειρα υπάρχουν και εφιάλτες... Μεταφυσικό θρίλερ του Mike Flanagan που το περιμέναμε από το 2015 και μας ήρθε αργοπορημένο. H σεναριακή ιδέα είναι ενδιαφέρουσα οπότε μένει να δούμε αν άξιζε την αναμονή. 7 Απριλίου στους Ελληνικούς κινηματογράφους.

Hardcore Henry 


O Henry επιστρέφει στην ζωή ως cyborg στρατιώτης. Με το που ανοίγει το μάτι, του απαγάγουν την γυναίκα και ξεκινάει έναν αγώνα στους δρόμους της Μόσχας για να τη σώσει.
Ο χρόνος τον πιέζει, η μπαταρία του εξαντλείται και δυστυχώς υπάρχουν αρκετοί που τον θέλουν νεκρό.
Σαφώς δεν μιλάμε για ταινία τρόμου αλλά για ένα ασταμάτητο action με video game αισθητική και αρκετές δόσεις gore. Η πρωτοτυπία του όλου εγχειρήματος βρίσκεται στο γεγονός ότι είναι εξ ολοκλήρου γυρισμένο σε POV, οπότε βλέπουμε τα πάντα μέσα από τα μάτια του πρωταγωνιστή. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όσοι ζαλίζονται με τα found footage, πρέπει να μείνουν μακρυά γιατί εδώ αναμένονται πολύ πιο άγριες καταστάσεις... 7 Απριλίου στους Ελληνικούς κινηματογράφους.

The Dead Room

Τα μέλη μιας οικογένειας εγκαταλείπουν το σπίτι τους στη Νέα Ζηλανδία, καθώς όπως ισχυρίζονται, είναι στοιχειωμένο.
Μια ομάδα ερευνητών επισκέπτεται το σπίτι για να ανακαλύψει αν όντως υπάρχει μεταφυσική δραστηριότητα. Τη συνέχεια τη φαντάζεστε... Χαμηλού προϋπολογισμού ταινία από τη Νέα Ζηλανδία, με ένα πολυφορεμένο -  εκ πρώτης όψεως - σενάριο.
Εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στη σκηνοθεσία.
Πρεμιέρα και Vod 8 Απριλίου

Hush

H Maddie είναι μια κωφάλαλη νεαρή συγγραφέας που ζει απομονωμένη από τον υπόλοιπο κόσμο. Όταν ένας παρανοϊκός δολοφόνος αρχίσει να την καταδιώκει παίζοντας μαζί της ένα σαδιστικό παιχνίδι, η Maddie θα αναγκαστεί να επιστρατεύσει όλες τις δυνάμεις της ώστε να καταφέρει να μείνει ζωντανή.
Το Hush είναι ένα home invasion χαμηλού προϋπολογισμού, που έχει μεν μια απλή ιστορία να διηγηθεί, όμως ο Mike Flanagan έχει αποδείξει ότι τα πάει καλά με τις ανεξάρτητες low budget παραγωγές. Θα δούμε δυο ταινίες του ίδιου σκηνοθέτη αυτό το μήνα, οπότε η σύγκριση θα είναι αναπόφευκτη. Vod 8 Απριλίου

Slumlord (13 Cameras)


Οι νεόνυμφοι Claire και Ryan μετακομίζουν στο καινούριο τους σπίτι θέλοντας να κάνουν μια νέα αρχή και να ξεπεράσουν τα προβλήματα που έχουν ως ζευγάρι. Αυτό που δεν γνωρίζουν, είναι ότι σπιτονοικοκύρης τους έχει εγκαταστήσει στο σπίτι κάμερες και παρακολουθεί την κάθε κίνηση τους.
Η πρώτη σκηνοθετική απόπειρα του Victor Zarcoff, θυμίζει κατά πολύ ταινίες που έχουμε ξαναδεί όπως για παράδειγμα το πρόσφατο Hangman. Μήπως το Slumlord θα τα πάει καλύτερα;
Πρεμιέρα και Vod 15 Απριλίου

Green Room

Τα μέλη μιας punk μπάντας αποφασίζουν να παίξουν σε ένα απόμερο μπαρ που είναι στέκι νεοναζί.
Το πρόβλημα είναι ότι θα βρεθούν στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή με αποτέλεσμα να γίνουν μάρτυρες φόνου. Εγκλωβισμένοι στο green room του μαγαζιού, θα πρέπει να βρουν τρόπο να γλιτώσουν από τον ιδιοκτήτη και τους ευτραφείς μπράβους του. Μια από τις πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιάς σε σκηνοθεσία και σενάριο του  Jeremy Saulnier. Έκανε πρεμιέρα πέρυσι στην Ελλάδα στα πλαίσια του Athens International Film Festival και οι εντυπώσεις ήταν κυρίως θετικές. Δείτε την κριτική μας εδώ. Πρεμιέρα 15 Απριλίου

Holidays

Ανθολογία που έρχεται για να μας κάνει να αναθεωρίσουμε αυτά που ξέραμε έως τώρα για τις γιορτές. Ποιες γιορτές; Γνωστές και αγαπημένες που όπως γεμίζουν τις  καρδιές των ανθρώπων αγάπη κάλλιστα μπορεί να τις γεμίσουν και με τρόμο. Συμμετέχουν οι σκηνοθέτες Kevin Smith, Scott Stewart, Nicholas McCarthy, Gary Shore, Kevin Kolsch, Dennis Widmyer, Adam Egypt Mortimer, Matt Johnson, Anthony Scott Burns και Sarah Adina Smith.
Πρεμιέρα 15 Απριλίου Vod 22 Απριλίου

Bite

Η Casey ετοιμάζεται να παντρευτεί και το γιορτάζει. Όμως κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού τη τσιμπάει ένα έντομο και επιστρέφοντας στο σπίτι αντιλαμβάνεται ότι το σώμα της αλλάζει και μεταμορφώνεται σε κάτι άλλο... Σύντομα θα αφήσει τις ετοιμασίες για τον γάμο και θα αρχίσει να φτιάχνει τη φωλιά που θα φιλοξενήσει τα αβγά της! Το Bite είναι το νέο δημιούργημα του Chad Archibald (The Drownsman , Ejecta).
Ποιος φοβάται τα έντομα; Πρεμιέρα και Vod 6 Μαΐου

Όταν η νέα και επιτυχημένη δημοσιογράφος Jamie μαθαίνει ότι η αδελφή της πέθανε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, αποφασίζει να ταξιδέψει στη Σιγκαπούρη για να ανακαλύψει την αλήθεια. Εκεί θα πρέπει να ενώσει τις δυνάμεις της με τον άντρα της αδελφής της, ώστε να αντιμετωπίσουν μια δαιμονική οντότητα. Συμπαραγωγή Σιγκαπούρης και ΗΠΑ, με υπόθεση που φέρνει κομμάτι στο πρόσφατο The Forest, αλλά μάλλον δάσος εδώ δεν θα δούμε. Καλή ταινία θα δούμε; Vod 6 Μαΐου


Night People

Δυο εγκληματίες, ο Mike και ο Luke, μπλέκονται σε μια ασφαλιστική απάτη.
Ο στόχος είναι να κάψουν ένα σπίτι αλλά πρέπει πρώτα να περιμένουν το σήμα του συνεργάτη τους. Ο Mike αποφασίζει να σκοτώσουν ευχάριστα την ώρα τους και αρχίζουν να διηγούνται τρομακτικές ιστορίες.
Ανθολογία τρόμου που περιλαμβάνει τρεις ιστορίες. Πρόκειται για μια ανεξάρτητη low budget παραγωγή από την Ιρλανδία, οπότε μόνο και μόνο γι' αυτό, αξίζει να του δώσουμε μια ευκαιρία. Vod 9 Μαΐου
 Bye Bye Man

Τρεις φοιτητές μετακομίζουν σε ένα παλιό σπίτι. Εκεί θα έρθουν αντιμέτωποι με μια σατανική οντότητα τον Bye Bye Man, που συνηθίζει να σφάζει όποιον γνωρίζει το όνομα του.
Οι τρεις φίλοι πρέπει να παλέψουν για την ζωή τους και ταυτόχρονα να κρατήσουν μυστική την ύπαρξη του δολοφόνου. Τυπικό slasher για θερινό σινεμά, μαζί με τα απαραίτητα αξεσουάρ, ώστε να περάσεις καλά ακόμα και αν η ταινία βγει μούφα. Προς το παρόν η πρεμιέρα έχει ανακοινωθεί για τις 12 Μαΐου στους Ελληνικούς κινηματογράφους.


The Darkness

Μια οικογένεια επιστρέφει στο σπίτι από ένα ταξίδι στο Grand Canyon.
Αυτό που δεν γνωρίζουν, είναι ότι τους έχει ακολουθήσει και μια διαβολική οντότητα που έχει τη συνήθεια να αφήνει τα αποτυπώματα της παντού. Μεταφυσικό θρίλερ με κλισεδιάρικο σενάριο και τους Kevin Bacon και Radha Mitchell στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.
Στα θετικά η παρουσία του Greg McLean που οι περισσότεροι θυμόμαστε από το Wolf Creek 1 και 2. Πρεμιέρα 13 Μαΐου

 What We Become (Sorgenfri)

Τα μέλη μιας οικογένειας μπαίνουν σε καραντίνα μέσα στο σπίτι τους, εξαιτίας ενός δολοφονικού ιού που εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα. Τα νέα από τον έξω κόσμο είναι ολοένα και χειρότερα και η επιβίωση γίνεται δύσκολη υπόθεση.
Ιός, καραντίνα και αυτό που κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια είναι φυσικά τα ζόμπια.
Η διαφορά είναι ότι τα συγκεκριμένα μας έρχονται από την Δανία και όπως και να το κάνουμε θα φέρουν μαζί τους έναν Ευρωπαϊκό αέρα. Αρκεί να μην πουντιάσουμε.
Πρεμιέρα και Vod 13 Μαΐου


Το πνεύμα ενός δολοφονημένου κοριτσιού επιστρέφει για να δώσει ένα μήνυμα. Τώρα μια νεαρή γυναίκα, θα πρέπει να συνεργαστεί με το προσωπικό ενός τοπικού ραδιοφωνικού για να λύσουν το μυστήριο της στυγερής δολοφονίας. Συνδυασμός slasher και ιστορίας φαντασμάτων από το Ηνωμένο Βασίλειο σε σκηνοθεσία Edward Evers-Swindell, ενώ μεταξύ των παραγωγών, συναντάμε τον Neil Marshall. Vod 30 Μαΐου.



Οι ερευνητές Lorraine και Ed, ταξιδεύουν στο Λονδίνο για να βοηθήσουν μια μητέρα που ζει με τα παιδιά της σε ένα στοιχειωμένο σπίτι. Όλα δείχνουν ότι αυτή θα είναι η δυσκολότερη υπόθεση στην καριέρα τους. Το sequel του The Conjuring σε σκηνοθεσία James Wan είναι για πολλούς η πιο αναμενόμενη ταινία της χρονιάς. Μπορεί να μη συμπαθούμε - και όχι άδικα -  τις ταινίες που απευθύνονται σε γενικό κοινό,  αλλά θα περιμένουμε να κρίνουμε εκ του αποτελέσματος ελπίζοντας ότι θα δούμε μια εξαίρεση στον κανόνα. Το σενάριο αντλεί έμπνευση από στην αληθινή ιστορία του Enfield Poltergeist, στην οποία βασίστηκε και η πολύ καλή μίνι σειρά The Enfield Haunting που είδαμε το 2015
9 Ιουνίου στους Ελληνικούς κινηματογράφους.

The Shallows

Η Nancy δέχεται επίθεση από ένα λευκό καρχαρία την ώρα που κάνει σέρφινγκ. Σώζεται από καθαρή τύχη όταν πέφτει πάνω σε ένα βράχο και συνειδητοποιεί ότι η ακτή απέχει μόλις 200 μέτρα από το σημείο που βρίσκεται.
Πώς όμως θα φτάσει εκεί;
Δεν μπορεί να υπάρξει καλοκαίρι χωρίς ούζα, καλαμαράκια και ταινίες με καρχαρίες. Αυτή τη φορά θα δούμε ένα θρίλερ επιβίωσης του Jaume Collet-Serra, που από το trailer τουλάχιστον δείχνει ότι έχει να προσφέρει αρκετό σασπένς. Πρεμιέρα 23 Ιουνίου


Αυτές ήταν ο ταινίες που θα δούμε έως τον Ιούνιο και σίγουρα θα έχετε ξεχωρίσει ήδη κάποιες.
Μην ξεχνάτε ότι σύντομα θα δούμε σε VOD  το  The Witch, ενώ μόλις κυκλοφόρησε το  The Invitation.
Καλές προβολές λοιπόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου